Za vlast evri, za narod nacionalizam

Trenutak u kojem se nalazimo danas je vrlo specifičan i delikatan. Čini mi se da je BiH i region cijeli na prekretnici, istakao je Adam Šukalo iz Stranke napredna Srpska.

„BiH je na prekretnici u smislu da li će prevladati retorika iz prošlog vijeka ili ćemo krenuti evropskim putem. Naši političari u BiH koji imaju vlast su stvorili takav ambijent u kojem nas svakodnevno hrane deklaracijama, apelacijama, presudama i ostalim temama koje zabavljaju javnost“, istakao je Šukalo.

Dodao je da u BiH moraju preovladati zdrave stvari.

„Zdrave stvari moraju preovladati i mora se krenuti putem razuma. Mora prestati retorika gdje se građani hrane nacionalizmom, a oni sebe hrane evrima i dobrima dnevnicama“, smatra Adam Šukalo.

Šukalo smatra da se narod mora prestati vraćati na priču iz devedesetih i okrenuti budućnosti.

„Događaj dana je danas nenajavljeni sastanak Zvizdića i Vučića. Najava mjeseca je izgradnja autoputa Beograd – Sarajevo. Moramo se okrenuti građanima i njihovim potrebama. Moramo se prestati vraćati na priču iz devedesetih i vraćanje ratnih ožiljaka. Svako nosi neki, neko manji, neko veći. Moramo se okrenuti budućnosti, to nisu floskule nego konkretne stvari. Bojim se negativnog scenarija, a to je da se zaustavi sav evropski put. Mislim da će to voditi u neke nacionalističke priče kao uvertira za naredne izbore“.

IZVOR: RTVBN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.