Revitalizacija Starog grada: Formirana radna grupa za izradu idejnog projekta

U maloj sali Gradske uprave Trebinja jutros je održan inicijalni sastanak u okviru koga je formirana radna grupa koja će biti angažovana na izradi idejnog projekta revitalizacije Starog grada.

Radnu grupu čine predstavnici Gradske uprave Trebinje, Zavoda za zaštitu spomenika RS, Muzeja Hercegovine, Medžlisa IZ Trebinje , JP Vodovod, Elektrohercegovine, Mtel- a, kao i predstavnika mjesne zajednice „Centar“ i stanovnika Starog grada.

Koordinator i stručna podrška radnoj grupi je arhitekta Ninoslav Ilić.

Zadatak grupe je da se, prije svega, uradi presjek trenutnog stanja u kome se nalaze objekti i infrastruktura u Starom gradu, pa da se na osnovu toga, uz prethodno izvršena arheološka istraživanja, uradi idejni projekat.

Na osnovu idejnog projekta bi se, uz saglasnost i učešće Zavoda za zaštitu spomenika Republike Srpske, izradio Glavni projekat revitalizacije Starog grada Trebinja, kojim bi se dalje apliciralo za sredstva prema međunarodnim fondovima.

Cilj ove inicijative je da se problematika Starog grada sagleda i riješi kao cijelina, odnosno da se ovaj dio grada, kao važan turistički potencijal, adekvatno revitalizuje i oživi.

IZVOR: RT

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.