DIRLjIVA PRIČA IZ FOČE: Humanitarna akcija ujedinila Srbe i Bošnjake

Srbi povratnici u federalnu opštinu Foča-Ustikolina, okupljeni u Crkveni odbor, pokrenuli su dobrotvornu akciju prikupljanja pomoći za ugrožene porodice. Djevojčice Sandra i Marjana, koje su bez roditelja i žive sa dedom i babom, dobile su laptop.

– Plačem ja, plače i moja unučica, kaže deda, ja i seka nemamo ni tatu ni mamu, kaže, kud ćemo mi, ko će nas hraniti, gdje ćemo živeti – kaže Uroš Todović, piše ATV.

Nikola Kovač, paroh ustikoljanski navodi da cilj ove akcije da se pomogne svim porodicama koje su ugrožene, i bošnjačkim i srpskim.

– Ipak smo mi kao Crkva jedna velika porodica i svi mi treba da brinemo, koji smo u mogućnosti da brinemo o onima koji nisu u mogućnosti. To je nekako uloga i Crkve, trebalo bi da bude – rekao je Nikola Kovač, paroh ustikoljanski.

Crkvena opština ovom akcijom želi da podstakne narod da se međusobno pomaže, svjedočeći konkretnim djelima vrijednosti koje propovjeda hrišćanstvo. Pomoć je namjenjena, kako srpskim, tako i bošnjačkim porodicama sa obje strane entiteske granice.

 

Leutar.net DIRLjIVA PRIČA IZ FOČE: Humanitarna akcija ujedinila Srbe i Bošnjake

– Gospod nas uči tome da su svi nama bližnji, bez obzira koje su nacije i vjere, da treba da pomognemo onome ko je unesrećen, ko je u nevolji – istakao je Kovač.

Akciju Crkvenog odbora, prilozima je podržao i pravoslavni i muslimanski narod ovog kraja.

Paroh Nikola Kovač

– Hvala Bogu, narod nam pomaže. I komšije, čak štaviše, muslimani – naglasio je Momir Marić, član Crkvenog odbora.

– Da pošaljemo tu poruku ljubavi porodicama koje teško žive, da nisu same. Ovde je došlo do lijepog odobravanja i kod naših komšija Bošnjaka – kazao je Milan Gagović, predsednik Crkvenog odbora.

Uz pomoć za socijalno ugrožene, ujedno se prikupljaju i sredstva za ugradnju grejanja u crkvu Svete Trojice i crkveni dom u Ustikolini.

Izvor: ATV

 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.