Vlada Srpske kupila nova vozila

Ministarstvo finansija RS prošle sedmice „ponovilo“ se sa tri nova službena automobila.

U vrijeme kada Vlada RS očajnički pokušava da dogovori nove kreditne aranžmane sa MMF-om a para u budžetu nema čak ni za isplatu troškova prevoza prosvjetarima, naknada za rođenje djeteta, smrt člana porodice, kada se penzionerima poručuje da od povećanja penzija nema ništa najmanje do sredine ove godine, Ministarstvo finansija je kupilo tri nove limuzine marke „pežo 508“.

Inače, prosječna tržišna vrijednost jednog automobila te klase, u najjeftinijoj varijanti, iznosi oko 45 000 KM. Isti modeli sa “ful” opremom dostižu cijenu i do 70 000 KM.

Iako smo od nadležnih iz Ministarstva finansija RS još prije četiri dana zvanično tražili da nam odgovore da li je tačno da su kupili tri nova službena automobila, kao i podatke o cijeni po kojoj su vozila nabavljena, odgovore još nismo dobili.

Inače, vrijedi podsjetiti da su pojedini mediji u RS još krajem prošle godine objavili kako u vrijeme opšte besparice i teške ekonomske krize većina ministarstava i institucija RS namjerava tajno obnoviti svoje vozne parkove. Naime, nabavka limuzina je “zakamuflirana” u stavci “izdaci za nabavku postrojenja i opreme” u okviru budžeta RS za 2017. godinu. Ta stavka će ove godine iznositi 27 873 400 KM ili čak 300 odsto više nego u 2016. godini.

IZVOR (SrpskaCafe)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.