Država neka…

On je bio žongler. Na kraju kareijere je imao modrice i flastere po glavi od silnih čunjeva koji su ga nemilice udarali zbog ispadanja.

Ona je bila akrobata i dreser konja. Sa gipsom je čekala da prođu tri nedjelje i da pokuša ponovo…

Oni su bili klovnovi, i najsmješniji su bili kada su se na kraju posvađali oko toga zašto se niko smijao tokom završne predstave. Pa i potukli…

On, koji je bio krotitelj lavova, bezuspješno je pokušavao da jede supu lijevom rukom jer mu je desna bila odgrižena.

Ona je promašila ruke usljed nesklada sa njim, koji nije uspio da je uhvati usred „Salta mortale“. Krivog vrata, više nije razgovarala sa njim, a on je jednom pao i sa trapeza, pokušavajući da balansira bezuspješno.

On je nekada bio i vrsni mađioničar, ali sada su mu ispadali zečevi iz šešira ranije nego što je u triku trebalo i čak je i pomoćnicu, a ona je bila njegova pomoćnica, proburazio u stomak dok je čučala u onoj kutiji od tri dijela.

Oni, njegovi „prijatelji“, su bili psi i istrčali su iz šatre usred predstave jer je napolju protrčala mačka, pa su za njom pojurili. On, koji ih je dresirao da budu pored njega, nije mu bilo jasno šta se dešava. Propio se od rezočarenja

One, ovce, bile su prodate nekom zoološkom vrtu jer ni za sijeno nije bilo novca.

On je bio vlasnik cirkusa i neka žena ga je prebila jer je ona žena od gume, koja se ukočila, usred bolnih ispada ispričala sve dogodovštine koje je upražnjavala sa njim. Zatim je pobjegla sa jednim patuljkom, koji je iz najčudnijih razloga uzrastao, pa cirkusu više nije bio zanimljiv.

Ona, publika, pokrala je posljednji dio šatora i skoro sve rekvizite koji će kasnije biti upotrijebljeni na najbizarnije načine.

A bio je to veliki cirkus.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.