Saopštenje SDS: Kako „štedi“ nova nevesinjska vlast?

NEVESINJE – 9.2.2017.

Razgovaraju dva prijatelja:
-Kupio sam svojoj ženi knjigu „UMJETNOST ŠTEDNjE“
-I, kakvi su rezultati?
-Više ne pijem i ne pušim

U oktobru prošle godine građani Nevesinja naivno su povjerovali u jeftine predizborne priče SNSD-a i njihovog kandidata Milenka Avdalovića. A šta su to Milenko i SNSD obećavali?
Obećaše, između ostalog:
– svakom studentu stipendiju od 100KM
– da neće zapošljavati u opštinu
– ali i da će sebi smanjiti primanja.

Studenti su već prevareni, jer većina nevesinjskih studenata više nema nikakvih primanja od opštine. U prvoj sedmici svog mandata, Avdalović je u Opštinu zaposlio novog radnika. U januaru još jednog. A pouzdano znamo da priprema udar na budžet u vidu novih zapošljavanja partijski podobnih.

Da ovo nisu izuzeci, te da će sa gaženjem svoje riječi i predizbornih obećanja nastaviti, govore i plate načelnika Avdalovića i njegovih najbližih saradnika. Na 3. redovnoj sjednici opštinskog parlamenta, održanoj 1. februara 2017.godine, 4. tačka dnevnog reda bio je prijedlog o visini plata funkcionera u opštini Nevesinje. Da vidimo kako je to načelnik Avdalović sebi i svojim saradnicima „umanjio“ primanja.

Osnovna plata načelnika iznosi 3 prosječne plate zaposlenih u opštinskoj upravi ili riječima brojki cca 2800 KM. Da je Avdalović održao svoje predizborno obećanje, njegova osnovna plata od 2800 KM bi bila umanjena za 10% i iznosila 2520 KM. Međutim, Avdalović prvo uvećava svoju osnovnu platu za 30%, a zatim, kako bi obmanuo javnost, od tako uvećane oduzima 10%. Ovakvom pravno-ekonomskom gimnastikom Avdalović je sebi obezbijedio cca 3276 KM!

Kada na to dodamo 180 KM toplog obroka, 120 KM regresa i zimnice, te dodatka za minuli rad cca 400 KM, primanja Avdalovića iznose preko 3900 KM! Tu se računica ne završava. Sa svim porezima i doprinosima načelnik mjesečno košta opštinu cca 6000KM! Na godišnjem nivou to je 72 000KM. A, ukoliko na poziciji načelnika ostane cijeli mandat, to „zadovoljstvo“ će građane Nevesinja koštati 288 000KM!

Na osnovu iste skupštinske odluke plata zamjenika načelnika iznosi 75% osnovne plate načelnika,tj. 2800 KM neto (sa toplim obrokom, zimnicom, regresom i minulim radom), ili cca 4200 KM bruto.

Plata predsjednika skupštine iznosi 2,5 prosječne plate zaposlenih u opštinskoj upravi, tj. 3300KM neto (sa toplim obrokom, zimnicom, regresom i minulim radom), ili cca 5000 KM bruto.

Primanja zamjenika predsjednika skupštine iznose 75% osnovne plate predsjednika skupštine, tj. 2400! neto (sa toplim obrokom, zimnicom, regresom i minulim radom), ili cca 3800 KM bruto.

Kao u pomenutom vicu, načelnik će da „štedi“, ali preko leđa građana, studenata, penzionera, porodica sa četvoro i više djece. Za to vrijeme, načelnik će sa svojim saradnicima da inkasira gotovo 1 000 000 KM (jedan milion).

OO SDS Nevesinje, 9.2.2017.


Svaki politički subjekt u gradu, regiji i republici može poslati saopštenje putem e-mail adrese [email protected] koje ćemo bez diskrminacije objaviti. Politička saopštenja ne odražavaju stavove Leutar.Net portala.

 

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.