Rodoljub Drašković u Trebinju otvara fabriku dječije hrane „Juvitana“

Predsjednik „Swisslion Takovo“ Rodoljub Drašković će u Trebinju u aprilu otvoriti fabriku dječije hrane Juvitana, a tokom ove godine planira da investira i u manje razvijene hercegovačke opštine, za što je već angažovao stručne timove koji su zaduženi za idejne projekte.

Drašković je za poslovni portal „Hercegovina press“ potvrdio da je priprema pogona za dječiju hranu u završnoj fazi, a da bi do marta trebalo da budu završena i ispitivanja ovog proizvoda koja su najvišeg nivoa zdravstvene ispravnosti i kvaliteta.
Drašković planira i realizaciju novog projekta dječje kozmetike, konfekcije i higijenske zaštite.

Poznato je da ovaj nadaleko poznat privrednik koji je porijeklom iz Gacka, nastoji da ulaganjima oživi hercegovačku regiju pa je planirao da, osim u trebinjsku industriju, u 2017. godini investira i u ostale opštine.
„Postoje dvije oblasti kojima ću posvetiti pažnju a to su razvoj industrije u Bileći i razvoj agro industrijskog kompleksa u Popovom i Dabarskom polju gdje imam namjeru da izgradim agro industrijski kombinat koji će sa svojim finalnim proizvodima osvajati tržišta ne samo regije nego i cijelog svijeta“ ističe Drašković.
Proizvodnja zdrave hrane organskog porijekla može biti budućnost i motor pokretač hercegovačke privrede smatra vlasnik Poslovnog sistema „Swisslion Takovo“ koji je već angažovao stručne timove koji su zaduženi za idejne projekte.

„Dinamika Investicija će zavisiti od privrednog ali i političko ambijenta u Hercegovini. Sve relevantne institucije i akteri moraju pružiti maksimum ekonomskom razvoju ove regije i shvatiti da iseljavanje više ne može biti tolerisano i opravdano“ naglašava Drašković.
On navodi da u svom desetogodišnjem iskustvu na tržištu u Hercegovini nije imao problema sa kvalitetnom radnom snagom i da će takvu poruku poslati i na Investicionoj konferenciji koja će prema najavama održati u Trebinju u aprilu.
„Pozvaću sve poslovne partnere i ozbiljne ljude iz biznisa kako bi se upoznali sa ovim ambijentom i potencijalima. Poslovni i privredni ambijent u Trebinju i Hercegovini je vrlo povoljan jer je Hercegovina otvorena za investitore i Hercegovina nosi potencijal kao privredni tako i sa aspekta ljudskih resursa“ , kaže Drašković.

SRBIJA I DALjE PRIORITET

Srbija je i dalje prioritet Poslovnog sistema „Swisslion Takovo“. U ovu zemlju godišnje se investira više od 10 miiona evra, a u 2017. godini je planiran projekat revitalizacije srpskog tržišta i privredni rast od oko 20 posto.

„U Srbiji trenutno imamo 160 maloprodajnih objekata. Ovu godinu moramo završiti sa 250 i približiti se vodećim multinacionalnim kompanijama koje se bave trgovinom“, naglašava Drašković.

Jasno su zacrtani projekti razvoja tržišta i po fabrikama i to je jedna tehnološka nadogradnja objašnjava predsjednik Poslovnog sistema „Swisslion Takovo“ i dodaje da oni uključuju podizanje nivoa tehnologije, robotizacije, osavremenjavanja po najvišim standardima.

„Imamo interes i da kupimo Vršačke vinograde i da podignemo taj brend, da im vratimo stari sjaj. Nisam siguran da ćemo ostvariti taj naš cilj, s obzirom da iz više različitih izvora stižu informacije da se oko Vršačkih vinograda vode „prljave igre“ i da se praktično namješta prodaja u stečaju određenim akterima koji kupuju imovinu da bi na njoj zaradili, a ne da bi ostvarili privredni cilj- cilj razvoja proizvodnje, stvaranja brendova, osvajanja tržišta, zapošljavanja naroda“, dodaje Drašković.

On podsjeća da je prošle godine „Swisslion“ od Bambija kupio fabriku čokolade Banat iz Vršca koja je bila pred gašenjem, a da je danas u tom pogonu zaposleno sto osamdeset ljudi koji rade u tri smjene i redovno primaju platu.

Poslovni sistem „Swisslion Takovo“ posluje u 6 država, u industriji je zaposleno više od šest hiljada radnika, a u trgovinama oko četiri hiljade.

„Planirani projekti u 2017. godini su ozbiljni i za jedan sistem veliki zalogaj-pokretanje i izgradnja industrije u Crnoj Gori, izgradnja fabrike vode , izgradnja fabrike za preradu voća i povrća i organske hrane u Makedoniji, izgradnja fabrike euro krema u Hrvatskoj. To su opsežne investicije i sigurno da neću biti do kraja predan poslovima u Hercegovini kao što sam bio opredeljen u posljednjih deset godina ali to ne znači da neću i dalje raditi na privrednom razvoju Hercegovine“ kaže u razgovoru za poslovni portal „Hercegovina press“ vlasnik kompanije „Swisslion Takovo“ Rodoljub Drašković.

Izvor: Hercegovina press

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.