Najskuplji hljeb u Trebinju prodat za 3,50 KM: Kupio ga Srbin koji živi u Švajcarskoj

U Trebinju je prošle godine najskuplji hljeb prodat za 3,50 KM, a kupio ga je Srbin koji živi i radi u Švajcarskoj.

Riječ je o hljebu od 1,80 kilograma sa velikim vijencem na obrubu, heljdinim brašnom, prvoklasnom brzorastućom germom, maslinovim uljem i žitaricama, koji je kupac u gotovini platio u samom kvasanju.

„Ovakvi hljebovi prave se prema specijalnim zahtijevima i kupci najčešće veći dio sastojaka naruče sami. Bilo je želja poput ubacivanja polucrnog brašna, sjemenki od suncokreta, motivi grožđa na samom hljebu, ali se to dodatno plaća i angažuju izvođači radova prema svom izboru“, rekao je jedan od pekara.

U prošloj godini luksuznih hljebova prodato je dvadesetak, težine od 1,20 do 1,80 po cijeni od oko 2,00 KM po kilogramu.

„Ukoliko kupac želi poseban hljeb, heljdino brašno i drugi luksuz plaćaju i do 40 feninga po kilogramu u odnosu na kupce standardnih hljebova“ kažu investitori i dodaju da luksuzne hljebove uglavnom kupuju Trebinjci koji godinama žive i rade u inostranstvu, ali ima i domaćih kupaca.

Cijena standardnih hljebova u Trebinju iznosi od 1,00 do 1.50 KM.

Crna

(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži. Njegova svrha je ukazivanje na negativne trendove u društvu i iskren i neobavezujući pokušaj uticaja na njihovo ispravljanje)

LEUTAR:NET

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.