Trebinje opet bez video nadzora!

Danas je na RTRS-u objavljena informacija da je u Trebinju demontiran testni video nadzor koji je bio postavljen na šest lokacija u gradu. Kako se navodi, to je učinjeno po nalogu aktuelne gradske vlasti zbog niza neregularnosti koje je počinila prethodna gradska administracija.

Portal LEUTAR.NET je informaciju o demontaži video nadzora dobio 31. januara 2017. Da bismo dobili informaciju kontaktirali smo Centar za obavještavanje i uzbunjivanje Trebinje, ali do ovog trenutka nismo dobili nikakav odgovor. U međuvremenu pojavila se današnja informacija na RTRS-u.

Leutar.net Trebinje opet bez video nadzora!

U narednim danima pokušaćemo dobiti komentar dosadašnjeg davaoca usluge firme SD Sistem iz Banjaluke i obavjestiti Vas o njihovom eventualnom odgovoru. Usluga video nadzora koštala je grad Trebinje 5000 KM mjesečno.

Naše je stanovište da je Trebinju potreban video nadzor kome će imati pristup Centar za obavještavanje i MUP Trebinje jer smo svi bili svjedoci nemilih događaja u proteklom periodu. Kvalitetan video nadzor bi sigurno pomogao u brzom rasvjetljavanju kriminalnih djela na gradskim ulicama, ali bi bio i značajan faktor odvraćanja od takvih djela. Ideja o instaliranju gradskog video nadzora u javnosti se pojavila nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora 2012. godine i imala veliki broj onih koji su je podržali, ali i onih koji su bili protiv.

LEUTAR.NET

 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.