Svako mjesto na svijetu je pravo mjesto za igralište

Seul je jedan od najnaseljenijih gradova na svijetu koji broji više od deset miliona stanovnika u kome svakog dana ima sve manje prostora za dječiju igru. Upravo iz toga razloga ljudi sve manje vremena provode napolju pa je jedna arhitektonska firma dizajnirala mala, prenosiva igrališta ne bi li izvukli djecu i njihove roditelje napolje.

B.U.S Architecture je firma sa sjedištem u Seulu čiji je cilj bio da velika sportska igrališta za košarku i fudbal stave na jedno i to prenosivo mjesto, a služili su se istim tehnikama kao i pri izradi malih multifunkcionalnih prostora za stanovanje kojih je u Seulu takođe iz svakog dana sve više jer čak i jedan kvadrat viška postao veliki luksuz.

Leutar.net Svako mjesto na svijetu je pravo mjesto za igralište
Kada se ovaj park rasklopi u njemu se nalazi mali teren za košarku, teren za mini fudbal, mreža za tenis i još mnogo toga.
Leutar.net Svako mjesto na svijetu je pravo mjesto za igralište
Jedan od glavnih dizajnera ovog parka Ji Hyun Park je izjavio kako Seul zaista pati od manjka prostora i zato je gotovo nemoguće obezbjediti zemljište za velika igrališta te smatra da je ovo sjajno rješenje koje bi se moglo primjeniti u mnogim gradovima širom svijeta.

Leutar.net Svako mjesto na svijetu je pravo mjesto za igralište

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.