Kako saznati da li vam neko prisluškuje telefon!

Sigurnost je uvijek na prvom mjestu, a uz pomoć ovih kodova možete saznati da li vam neko prisluškuje telefon. Ako sumnjate da je vaš telefon nezaštićen i da podaci “cure”, donosimo kodove pomoću kojih to možete provjeriti.

Kako saznati da li vam neko prisluškuje telefon

U slučaju da ne znate, sve kodove upisujete u aplikaciji za pozive, te kao potvrdu pritisnete dugme za poziv.

*#21#

Uz pomoć ovog koda možete provjeriti da li su vaše poruke, podaci i razgovori preusmjereni. Na ekranu će se ispisati svi servisi i njihov status. Ako za neki od servisa stoji da je “Forwarded” onda se vaš telefon prati. Stanje svih servisa bi trebalo biti “Not forwarded“.prisluškuje telefon

##002#

Ako se neki od servisa preusmjerava, pomoću ovog koda možete ga poništiti. Tačnije aktivacijom ovog koda, pobrisati ćete sva preusmjeravanja na vašem telefonu.

*#62#

Ovom komandom provjerite da li su pozivi, poruke i podaci preusmjereni na neki drugi broj u slučaju da je vaš telefon nedostupan. Normalno stanje je da su vaši pozivi preusmjereni na govornu poštu vašeg telefonskog operatora, pa se nemojte iznenaditi ako vidite taj broj.

*#06#

Pomoću ovog koda možete saznati IMEI (International Mobile Equipment Identifier) vašeg telefona. Ako slučajno izgubite telefon ili vam ga neko ukrade pomoću ovog koda ga možete pronaći, čak i ako je u njega ubačena nova SIM kartica.

Antivirus programi

Ako ste korisnik Android operativnog sistema, instalirajte neki od antivirus programa i skenirajte periodično vaš telefon.

Izvor: ekako

 46 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.