СДС Невесиње: Арбитражно и срамно понашање начелника Авдаловића

Општински одбор Српске демократске странке Невесиње исказује незавовољство поводом последњих одлука новог начелника Невесиња Миленка Авдаловића. Приликом  прошлоседмичне посјете Невесињу предсједника Српске демократске странке Вукоте Говедарице, Авдаловић није дозволио да се састанак невесињског руководства СДС-а одржи у сали Скупштине општине Невесиње као што је до сада била ранија пракса. Разлог одбијања уступања сале Авдаловић је образложио чињеницом да се сала не изнајмљује за политичке скупове, иако је 31.12.2016.године у тој сали састанак одржало руководство владајућег СНСД-а из чијих редова долази и Авдаловић.

Послије одбијања уступања скупштинске сале од стране начелника Авдаловића, руководство Општинског одбора СДС-а је у недјељу 29.јануара 2017.године одржало састанак са предсједником СДС-а у кино сали Невесиње. Састанак је одржан у изузетно лошим временским условима, на температури дебело испод нуле у објекту који нема гријања и који није предвиђен за ову намјену.

Иако је 31.12.2016.године руководство странке коју Авдаловић представља одржало састанак у скупштинској сали у Невесињу, иако је захтјев ОО СДС Невесиње за уступање простора упућен на вријеме, иако је гост у Невесињу био предсједник друге највеће политичке партије у Републици Српској Вукота Говедарица, Авдаловић се арбитражно и срамно понио, не хтјевши уступити простор уз нетачан изговор да се у сали не одржавају политички скупови. Умјесто тога, чланови ОО СДС-а Невесиње су уваженог госта морали угостити у хладној сали, без гријања док је температура  напољу била у двоцифреном минусу.

Невесиње је увијек било мјесто које је своје госте знало топло и домаћински угостити. Током рата Невесиње је угостило 20 000 избјеглица из долине Неретве и сви су били нахрањени и утопљени. Поставља се питање какав би однос према тим људима био да је начелник Авдаловић тада обнашао власт.

Општински одбор Српске демократске странке Невесиње сматра да овакво понашање није домаћинско и политички коректно. Још једном се показало да се Авдаловић не понаша као начелник свих грађана Невесиња а да је због политичке острашћености спреман ставити на коцку традиционално невесињско гостопримство по коме је наш град био познат и чувен у свијету.

Извор: СДС

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.