Од Шведске милионче!

Aмбасада Шведске пружа пуну подршку разним пројектима на подручју града Требиња, а то ће наставити и у будућности, како би становницима ове регије живот учинили бољим и помогли БиХ на путу ка европским интеграцијама.

Ово је јуче закључено након састанка шведског амбасадора у БиХ Андерса Хагелберга са представницима требињске локалне управе на челу са градоначелником Луком Петровићем који су га упознали са динамиком провођења пројеката Амбасаде Шведске у Требињу.

„Град Требиње ће добити адекватан простор у пројекту ‘Фарма 2’, који је пројекат Шведске амбасаде и ЈУ-Ес-Еид. Амбасада Шведске помаже пројекат израде земљишне књиге и адекватне базе података у софтверу које ће сутра бити презентовано у подручном центру Геодетске управе Требиње, које ће нам помоћи првенствено за наплату пореза на непокретности, комуналних такси и рјешавање имовинских проблема. Сви ови пројекти пружају подршку у новим инвестицијама града Требиња, развоју приватног сектора, али и смањењу незапослености“, навео је Петровић.

Амбасадор Kраљевине Шведске у БиХ Андерс Хагелберг напоменуо је да Шведска дуги низ година подржава БиХ, како на државном и ентитетском, тако и на нивоу локалних самоуправа.

„Најважнији пројекат који подржавамо у Требињу је реконструкција система за водоснабдјевање, али и многе друге пројекте: ‘Фарма 2’ гдје се подржава сектор пољопривреде, радимо на геодетском пројекту земљишног уређења, као и са локалним самоуправама када је у питању организација и менаџмент рада. Желимо да учинимо живот бољим становницима ове државе, а наш коначни циљ је да подржимо БиХ у процесу европских интеграција“, закључио је  Хагелберг.

Извор: Радио Требиње

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.