ОВА ПЈЕСМА ЈЕ НАЈПОЗНАТИЈИ БРЕНД ИЗ СРПСКЕ У СВИЈЕТУ

На интернету је можете пронаћи под именима Serbia Strong и Remove kebab, и велики је хит у свијету, премда за то мало ко зна у “земљи поријекла”.

Једна од ратних пјесама, чији наслов чине први стихови “Од Бихаћа до Петровца села” изузетно је популарна на интернету. Да ратне пјесме са наших простора имају велику популарност, није новост, али за “Кебаб” је посебно то што је око себе створио и готово праву малу поткултуру.

Већина ратних пјесама пажњу је привукла аутентичним ратним снимцима у својим видеима. У случају Римув кебаба спот је потуно једноставан, неколико војника у униформама свирају трубу, синтисајзер и хармонику. Приликом конвертовања спота квалитет је толико изгубљен да израз “док се боје не растопе” добија ново значење.

То се посебно односи на хармоникаша, који је на интернету постао засебна личност, под именима DAT FACE GUY и CREEPY FACE. Много је графичких обрада ТОГ ЛИЦА, иако и у самом споту изгледа као да је на њему обилато радио фотошоп.

Да све добије на мистичности, многи га идентификују као Новислава Ђајића, који је осуђен за ратне злочине, иако не постоји ништа што би могло потврдити или наговијестити ту тврдњу.

Звијезда интернета: Рокијеве Пантере воли пола Европе

Како било, Римув кебаб је пјесма која је, попут Гангам стајла својевремено, добила мноштво меме наставака. Тако су поштоваоци широм свијета снимили своје изведбе спота, или су на основу ове пјесме снимљене пародије и ремикси.

Неки се нису задовољили само тиме да сниме свој римув кебаб спот, већ и да отпјевају пјесму. Посебно је занимљиво видјети Кинезе (у униформама, али тешко је рећи да ли су заиста војници) који су у опуштеној варијанти запјевали “Од Бихаћа, до Петровца села”…

Како то звучи ремиксовано 

Извор: фронтал.рс

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.