Смањење плата и ћутање из страха (ВИДЕО)

Небојша Вукановић, предсједник Покрета “За правду и ред”, тврди да су радницима градске администрације Требиња преполовљене плате, а да су сада на реду радници електроенергетског сектора.

Радници Градске управе у Требињу посљедњу плату примили су 20 одсто мању и без топлог обрака, тврди Небојша Вукановић, али како каже, то је тек почетак, јер су сада на реду и они који су запослени у електроенергетском сектору, јер су од својих синдикалних представника добили писмено обавјештење о новом Колективном уговору и то које им је уручио дирекор “Електропривреде” Жељко Ковачевић под само једним условом “узми или остави”.

“Јутрос је радницима требињске администрације исплаћена плата која је умањена за 20 одсто и није уплаћен топли оброк, тако да су људи са стручном спремом који су раније имали између 700-800 јутрос су добили 390; плата им је преполовљена.

Ова Влада је формирана на силу и на силу влада, а без договора са синдикатима ускоро ће бити наметнут нови општи колективни уговор у `Електропривреди` тако да ће радницима бити смањене плате 10 одсто; укида се зимница, огрев, смањују се отпремнина, тако да ће радник са средњом стручном спремом и 20 година стажа имати плату мању за 200 марака”, каже Вукановић.

Проблем је у томе, сматра Вукановић, што раднике предстваљају уствари чланови СНСД-а који су дизали буне када су се радници пребацивали са једног мјеста на друго и нико им није дирао плате, а сада када су у ситуацији да од личног дохотка не могу да живје ни мјесец дана, из страха само нијемо климају главом.

“Наравно да су ту доведени да буду послушни, да су они довели те своје кадрове, који неће пружати никакав отпор и мислим да је велика срамота да у Требињу буде отпуштено 80 људи, да се неком преполове, неком смање плате за 20 одсто, да се најави отпуштање 140 људи, да се повећавају порези, таксе, цијена воде, струје, а да читав град ћути.

Да дођу окупатари каква је била Аустрија имали би више разумјевања према нашем народу од домаћих окупатара. Чуди ме да се Требињци боје Илије Таминџије и Луке Петровића. То су дезертери који су када је требало показати храброст побјегли и сада сам запрепашћен чињеницом да један град ћути пред неколицином кукавица”, нагласио је Вукановић.

Занимљиво је да о овом питању радници градске управе и ХЕТ-а не желе јавно да причају.

ИЗВОР: РТВБН

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.