600.000 КМ Влада дугује за дјецу

“Влада Српске дугује преко 600.000 КМ породицама које су добиле треће, односно четврто дијете. Предвиђена средства у буџету која су преко милион КМ нису исплатили у току ове године. Несхватљиво је да имају предвиђена средства у буџету, а да нису употребљена тамо гдје би требало”, рекао је гостујући у Дневнику 2 БН телевизије Јован Радовановић, предсједник Удружења родитеља са четворо и више дјеце “Четири плус”.

Радовановић је истакао и да му није јасно како Влада има новца за куповину луксузних аутомобила за министре, а нема за дјецу.

“Поједини министри би требало да добију око 400.000 КМ за набавку нових аутомобила, а нама се дугује преко 600.000 КМ. Зар нам је вриједније једно ауто за министра него за дјецу.”

На питање како се осјећа када стално слуша да Влада води пронаталитетну политику, а демографска слика Српске је све лошија, Радовановић је у Дневнику 2 БН телевизије одговорио:

“Сви причају о томе поготово пред изборе, а након избора та прича прође као да није битна. То је национално питање број један. Ако не будемо имали коме оставити Српску, онда нема потребе ни да је градимо.”

 11 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.