Одржана 3. Сланинијада – Најбоља сланина Срђана Миладиновића

У организацији Одреда извиђача Требиње и Еко кампа Ушће вечерас је одржана „Сланинијада 2017“ – такмичење у најбољој домаћој сланини, која се по трећи пут приређује у извиђачком дому у селу Тули надомак Требиња.

IMG 0040 copy

Ова интернационална Сланинијада сваке године биљежи све већи број учесника, који су са великом пажњом своје месне прерађевине специјално припремали за ову прилику. Стручни жири, на челу са предсједником Зораном Анђелићем, симболично је положио заклетву, како ни случајно не би дошло до фингирања резултата. Сланинијада је гастрономско-туристичка манифестација забавног карактера на којој се могу наћи производи од свињског меса и на којој се репрезентују традиционални гастрономски обичаји и кухиња Херцеговине.

У такмичарском дијелу од предатих 18 узорака биране су најбоље сланине. Стручни жири је имао тежак задатак да изабере најбољу сланину. И ове године најбољим „сланинарима“ додељене су традицоналне награде.

Најбољу сланину је произвео је Срђан Миладиновић који је добио диплому за Златну сланину. Друга награда и диплома за Сребрену сланину припала је Милошу Милошевићу, док је трећу награду и диплому за Бронзану сланину освојила Дубравка Вукасовић из Херцег Новог. 4. мјесто и диплому за Домаћу суву Замало бронзану сланину према оцјенама жирија освојио је Стево Мркајић.

„Побједничка сланина је имала све показатеље квалитета, од спољашњег изгледа, пресјека, нарочито мириса и укуса који карактеришу зрелост производа“, мишљења су жирија.

Награде је у име организатора уручио замјеник предсједник жирија Зоран Анђелић, који се захвалио свим учесницима и организаторима, те честитао на успјешној организацији.

Организација је као и до сада била на највећем нивоу, а добра забава уз звуке хармонике и дружење до касних сати је оно што остаје у памћењу свих, у исчекивању наредне Сланинијаде 2018. године.

 

Извор: Локопортал (гдје можете погледати и остале слике са овог дружења)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.