Вукановић задовољан Зимзоградом

Задовољни смо резултатима првог требињског “Зимзограда”, који је за 34 дана посјетио велики број Требињаца и грађана наше регије, као и туриста, рекао је за Радио Требиње Александар Вукановић, један од организатора ове туристичке, гастрономске и културне манифестације.

Он је подсјетио да је током “Зимзограда”, који је отворен 17. децембра, туристичку и гастрономску понуду представило тридесетак излагача из Требиња и регије, уз близу 1.500 учесника у културним програмима, али и богат забавни парк.

“Ниједна слична манифестација овог обима није одржана не само у БиХ већ и шире, 34 дана је јако дуг период и можда је и највећи успјех ‘Зимзограда’ што је уопште и покренут у нашем граду за тако кратко вријеме. Сви који су дошли у наш град били су изненађени да постоји таква манифестација, чак су и људи из Београда и Новог Сада, који организују поједине манифестације током зиме, били одушевљени. Честитали су нам на храбрости да се уопште ухватимо у коштац с оваквим подухватом. И организатори бањалучког “Зимзограда” сматрали су буквално “немогућом мисијом’ да организујемо ову манифестацију ове године. За мјесец дана успјели смо да изградимо потребне кућице и осмислимо програмски садржај. То је био огроман подухват “, каже Вукановић.

Он додаје да је уложено много труда како би успио први требињски “Зимзоград”, као и да је посјећеност могла бити и боља, да није било леденог таласа и изузетно ниских температура.

“Ово је био први корак и једна нова понуда града, нова манифестација и надамо се да ће из године у годину бити све боља. Првобитна замисао од 34 дана трајања манифестације је најшире што је могло да буде и један од планова за наредне године јесте да њом буде обухваћен мањи период. Посјећеност је могла бити и боља, нарочито у другој половини манифестације, да није било овако оштре зиме и ниских температура које Требиње не памти деценијама уназад. У сваком случају, први ‘Зимзоград’ је био више промоција наше разноврсне понуде него начин добре зараде, чега су били свјесни сви излагачи. Што је најважније, видјели смо да оваква манифестација има своју сврху тако да је на нама да у наредних годину дана осмислимо начине за њено унапређење”, каже за Радио Требиње Вукановић.

Под окриљем “Зимзограда”, подсјећа, између осталог, уприличен је и дочек међународне и православне Нове године, уз популарни крагујевачки рок састав “Освајачи” и регионалну звијезду Жељка Јоксимовића, а од забавних садржаја, према очекивањима, највише пажње посјетилаца, не само најмлађих, привукло је клизалиште.

“На клизалиште смо и рачунали као на новину која ће привући бројне посјетиоце. Била нам је жеља да нашим суграђанима омогућимо да за више од мјесец дана направе прве кораке на клизаљкама, и зашто не, овладају вјештином клизања. Драго нам је да је клизалиште било пун погодак, јер га је посјетио велики број дјеце не само из Требиња него и регије, али и одраслих”, навео је Вукановић.

Подсјетимо, организатори првог требињског “Зимзограда” били су Удружење “Напредна Херцеговина” и Град Требиње.

Радио Требиње

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.