Зашто фотографије срећних парова скоро никада нећете наћи на Фејсбуку

Живимо у врло чудном времену када нечији пост на друштвеним мрежама има више значаја него оно што се дешава у реалном свету. Данас смо склони да вреднујемо нечији живот на основу фотографија које се појављују на њиховим трануцама на Фејсбуку и на основу онога што они напишу о себи. Али често погрешимо у нашим проценама.

Нечије везе вреднујемо исто на тај начин. Склони смо да мислимо да уколико неко објављује слике на Фејсбуку, то значи да се они луде воле, а парови који можда немају ниједну заједничку слику на Фејсбуку етикетирамо као несрећне.

Неки од разлога због којих срећни парови не постављају цео свој живот на друштвеним мрежама су следећи:

Када су у срећној вези, људи живе у садашњости

Уколико је код њих све у реду, онда једноставно они не виде смисла у томе да постављају то како би другима доказали било шта. Они живе сада и овде, и уживају у сваком тренутку када су заједно не оптрећујући се због онога шта се дешава у виртуелном свету.

Сваки пар који износи своје проблеме онлајн нема од тога ништа

На овај начин, проблем не да се неће решити, него ће и пар који то ради бити предмет исмевања и доказивања незрелости везе у којој су.

Права срећа је срећа коју с неким делите у вези

Срећни парови немају ништа од тога да постављају слике тога колико су срећни у својој вези. Срећа не лежи у лајковима и коментарима на Фејсбуку, него у тренуцима које проводите с партнером.

Нико нема потребе да некоме нешто доказује

Људи који су стварно срећни у својој вези немају потребе да то и доказују другим људима. Они су једноставно срећни и нису оптерећени тиме да на Фејсбуку мора да им стоји статус да су у вези. Када имате поврење у неког и здраву везу, онда вас овакве ствари једноставно не занимају.

И најважније…

Истраживачи су пронашли да су парови који не користе друштвене мере много срећнији од оних који их користе, јер они себе не упоређују са другим паровима на Фејсбуку и не приговарају партнеру уколико их он “запоставља” на друштвеним мрежама.

Изгледа да често заборављамо на оно што се тиче нашег стварног живота, наших веза, искуства, осећања, а памтимо добро све везано за виртуелни живот.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.