Рекорд РиТЕ Гацко – 134 Уговора о набавци потписана у једном дану!!?

Рудник и термоелектрана Гацко је по многим догађањима, Уговорима и стварима предузеће за Гиниса. О томе говори и чињеница да су данас, 18-ог јануара 2017. године, потписана чак 134 Уговора о јавним набавкама са приватним фирмама и понуђачима. У Уговорима има свега, од набавке пиштоља и оружја за физичко обезбјеђење, преко уређења цвијетних површина до електромотора и фреквентних регулатора за БРО системе вриједних 197 915 КМ. Највеће је изненађење што међу толиким Уговорима ниједан није потписан са чувеним Термоградингом, па је очито да Драгичевић и Миловић не троше мастило и стављају цијењени потпис без милионских Уговора са 7 ил 8 цифара.

Иако је Гацко оковао снијег и лед, руководство Термоелектране води рачуна о екологији, лијепом изгледу околине и цвијећањацима, па је за уређење цвијетних површина издвојено 5 981 КМ. Међу потписаним Уговорима пуно је спорних и непотребних којима се очигледно и бахато извлаче новци из посрнулог предузећа, попут два Споразума о пребацивања 10 000 КМ на рачун ФК Борца из Бањалуке, али о њима ћемо детаљније писати накнадно.
Занимљиво је да РиТЕ Гацко у децембру није склопила ниједан Уговор о јавним набавкама са приватним фирмама и трећим лицима, а да се одмах на почетку 2017. само у једном дану склапа стотине нових Уговора са приватним понуђачима. Јасно је да се ради о чудној гимнастици, и намјери руководства да „штимује“ пословање, трошкове пребаци у наредну годину и напумпа приходе како би у Финансијском извјештају за 2016. приказали позитиван салдо и избјегли смјене које је најавио њихов партијски шеф Милорад Додик.

Не постоји никаква математичка операција којом би РиТЕ Гацко могла да у последња 3 мјесеца 2016. године анулира 24,1 милион марака губитка насталог у прва три квартала. Ипак, према нашим сазнањима руководство настоји да прикаже да је пословну 2016. завршило позитивним пословањем, па ће бити веома занимљиво видјети какав су Финансијски извјештај о пословању у 2016. написали Ајнштајни из гатачке Терме, и којим су акробацијама успјели доћи до лажног позитивног салда спашавајући сопствени скалп од Додиковог мача.

Небојша Вукановић

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.