Мектић: Било би најбоље да Додик поднесе оставку

Министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић сматра да би, пошто су САД увеле санкције Милораду Додику, било најбоље да предсједник Републике Српске поднесе оставку.

Мектић сматра да би у оваквим околностима најбоље било да Додик поднесе оставку и „тако спаси Републику Српску и српски народ“. “Видио сам да је Стејт департмент објавио да је Милорад Додик стављен на црну листу САД.

Мислим да је то поражавајуће за РС, али и БиХ, ако хоћете“, рекао је Мектић за регионалну тв Н1. Он је оцијенио да је то ситуација која ће штетити Републици Српској, њеном легитимитету и угледу. „Мислим да би најбоље било да поднесе оставку и спаси Републику Српску и српски народ““, казао је Мектић.

Он је додао да није сигуран да ли ће друге земље пратити примјер САД и ставити Додика на ““своје црне листе““, али да постоје одређене претпоставке да би се то могло догодити. ““Није обавезујуће да друге земље прате САД у овој одлуци, али познато је из раније праксе да се то дешава. Не могу са сигурношћу рећи које су то земље, али имам најаве да ће се то десити““, навео је Мектић.

Независне

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.