СНСД-овци који ни ципеле у рату нису укаљали да престану водити Српску у конфликт!

Потпредсједница Српске демократске странке (СДС) Александра Пандуревић позвала је данас СНСД да, како је навела, престане хушкати народ и водити Републику Српску у конфликт са читавим свијетом, само да би сачували власт.

Коментаришући изјаву потпредсједника СНСД-а Марка Видаковића, у којој је оцијенио да изјава лидера СДС-а Вукоте Говедарице, да ‘распад БиХ није могућ без рата’, идентична оним ‘бошњачких лидера из Федерације БиХ, некада Хариса Силајџића и Мустафе Церића, а данас од челника СДА’, те да је ‘забрињавајућа чињеница да се предсједник СДС-а сврстао у ред ових истомишљеника’, Пандуревићева је упозорила да Видаковић очигледно не схвата да је свако распакивање Дејтонског мировног споразума Дамоклов мач над Републиком Српском.

„Једно су жеље, друго је реалност. Млади и острашћени Видаковић би прво себи требало да одговори, да ли би Србија и Руска Федерација подржале било какву промјену ‘Дејтона’, па и отцјепљење!? Не би, то видимо из изјава највиших званичника! Имамо ли снаге да идемо против цијелог свијета, без иједног савезника? Немамо,“, истакла је Пандуревићева.

Она је подсјетила и да су бројни медији у региону објавили планове НАТО-а о уласку у Брчко и запитала „чиме ћемо и како бранити Републику Српску, ако је НАТО пресјече код Брчког“.

Коцкари и хазардери, који данас судбину Српске стављају на ивицу провалије, а који ни ципеле нису упрљали када је Република Српска стварана, поигравају се емоцијама народа и, нажалост, Републику Српску воде у неизвјесност. Колико је СНСД-у стало до Српске показује и то да подржавају ‘трећи ентитет’ и да ни ријеч нису рекли поводом изјаве Драгана Човића да ће он обухватити и Посавину – казала је она.

Само економски јаки народи, са снажним савезницима у свијету, могу добити независност, а СНСД је, тврди, економски уништио Републику Српску, испразнио је од становништва и хиперпродуковао број непријатеља.

Декларација о привржености

Пандуревићева је најавила да СДС припрема Декларацију о привржености Дејтонском мировном споразуму и убрзаним европским интеграцијама коју ће упутити у Народну скупштину Републике Српске.

„Циљ те декларације је да дефинише два витална интереса Републике Српске: очување њеног дејтонског статуса на начелима два ентитета и три конститутивна народа, те убрзан европски пут како не би имали зид ЕУ и на граници са Србијом.“

„СНСД-е, ако жели да избришемо границе са Србијом, треба да схвати да Српска треба да буде локомотива пута ка ЕУ, како би заједно са Србијом постали чланица ЕУ и тиме избрисали границу на Дрини. То је једина национално одговорна политика, а све друго је пут који Република Српска води у неизвјесност“, упозорила је потпредсједница СДС-а.

ИЗВОР: агенције

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.