Јеб’га, заледило!

Више од 50 домаћинстава у Требињу остало је без воде посљедих неколико дана усљед смрзавања водомјера и цјевовода, рекао је Срни руководилац одржавања водовода у предузећу „Водовод“ Требиње Јефто Кашиковић.
Кашиковић је рекао да се само од јутрос јавило тридесетак потрошача који су остали без воде, напомињући да су у надлежности „Водовода“ само мјерна мјеста, али не и кварови према кући и пуцање цијеви.
Он је истакао да је за Требиње температура од 13 степени испод нуле неуобичајена због чега је и дошло до смрзавања, али и због недовољне заштите мјерних мјеста и што се постављају релативно плитко.
Према његовим ријечима, мање је кварова на цјевоводима јер су укопани 40 центиметара и дубље, док их је највише на мјерним мјестима и од мјерних мјеста до куће.
„Има случајева гдје је замрзла цијела инсталација, од водомјера до куће, све цијеви се претвориле у лед“, навео је Кашиковић и додао да се очекује да ће већи кварови бити откривени када дође до одмрзавања.
Он је истакао да је и током претходних година било кварова, али у појединим насељима, док их сада има у цијелом граду, приградским насељима, у кућама и стамбеним објектима.
Из „Водовода“ препоручују потрошачима да не користе отворени пламен за загријавање водомјера.
Тако је то у нашој јадној земљи у којој не постоје ни мјере заштите, нити одржавања, нити планирања, нити санације… Овако је у свакој области, није то само водовод у питању. Сада ћете ви рећи да само напрдујемо – може нам се, али није у питању напрдивање. Шта би ми урадили, када се правимо паметни, питате се? Па, учили би од паметнијих. Ево, нпр. од ових у комшилуку, у вијестима РТЛ Хрватска од 4. јануара: људи су имали информације од њиховог хидрометеоролошког завода да ће захладити. Схватили озбиљно, дошло је до планског одржавања опреме. Погледајте како је једноставно:

Дакле, имаш информацију, радиш по протоколу за ту ситуацију, припреми терен, смањи могућности настанка кварова.Да ли су наши ово урадили, нису…

Не, код нас је јављено да ће бити хладно, али неће то нас захватити, то је у Босни негдје. Кад оно јеб’га заледи и код нас. Немојте ви људи отвореним пламеном загријавати, кад одледи доће вода.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.