Затворени базен за најдаље двије године

Министар за породицу, омладину и спорт Републике Српске Нада Тешановић поручила је да ће ово министарство подржати изградњу затвореног базена у Требињу, те да ће у наредном буџету бити планирана и додатна средства за талентоване спортисте у Републици Српској.

„Требиње, с обзиром на велики број талентованих пливача и других спортиста, заслужује да има такав базен, што би знатно допринијело у остваривању још бољих резултата“, рекла је Тешановићева вечерас у Требињу, након разговора са представницима града, те члановима и руководством Пливачког клуба „Леотар“.

Она је додала да Министарство нема превише финансијских средстава, али да може утицати на друге надлежне институције да помогну како би се у што скорије вријеме реализовао овај пројекат.

Тешановићева је, као првом олимпијцу из Требиња, Ивани Нинковић из Пливачког клуба „Леотар“ честитала на учествовању на Олимпијским играма у Лондону, истакавши да је велики пропуст Олимпијског комитета БиХ што није омогућио одлазак и њеног тренера Вељка Пиљевића.

„На извршном одбору овог комитета формирана је комисија која ће испитати овај случај“, истакла је Тешановићева.

Вршилац дужности градоначелника Требиња Доброслав Ћук је напоменуо да већ осам година постоји идеја о реализацији пројекта затвореног базена, који је неопходан граду, спортистима, грађанима, али и туристима, те за развој спортског туризма.

„Хидроелектране на Требишњици /ХЕТ/ су већ направиле изведбени пројекат базена који ће се градити до отвореног базена на Бањама, а сви остали радови зависе од затварања финансијске конструкције“, рекао је Ћук, истакавши да би базен требало да буде завршен најдаље за двије године.

Он је изразио наду да ће овај пројекат, осим Требиња, финансијски подржати и ХЕТ, „Електропривреда Републике Српске“, Влада Српске и надлежна министарства.

Чланица Пливачког клуба „Леотар“ Ивана Нинковиће рекла је да је велики недостатак за спортисте у овом граду, а посебно пливаче, што немају затворени базен, па су принуђени да на тренинге путују у Херцег Нови и Дубровник.

„Пливање изузетно волим и то ми није напорно, али одузима много времена и скупо је“, рекла је Никовићева.

Извор: вијести.ба

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.