Српска уводи пар-непар систем!?

Опште је познато да је велики број људи сиромашан и да држава још увијек нема ефикасне начине како да им помогне. Власти Републике Српске вјерују да би до уштеде могло доћи ако парним датумима храну буду конзумирале породице са парним бројем чланова, а непарним датумима породице са непарним бројем чланова.

Питали смо ресорног министра како би то могло бити од помоћи:

-Једноставно, ако би људи јели свега 15 дана мјесечно, трошили би мање новца на храну што би нама дало вјетар у леђа да повећамо порезе јер би онда били сигурни да људи имају вишка да то плате. Прилив ове количине новца у буџет би нама заиста много значио, јер би у том случају коначно могли да уложимо у неке важне ствари које мјесецима и годинама одлажемо. Дотрајали су нам они Аудији које смо купили прије пар година, а и све чешће одсједамо у хотелима са четири звјездице јер нам буџети не дозвољавају више, што довољно говори о жртви коју подносимо за овај народ. Ако уведемо ове мјере, сигурни смо да ће све бити боље.

Он је нагласио и да су се и политичари из Федерације, као и из Републике Српске веома лако сложили у вези ових најновијих мјера штедње, и да ће и они примијенити исти принцип у њиховом ентитету.

Поводом овог случаја огласио се и министар здравља Републике Српске, који је рекао како се овом одлуком у први план ставља и брига за здравље грађана, јер је у порасту број гојазних људи, а самим тим и број срчаних обољења. Он је додао и да ће грађани током дана када није њихов ред за храну моћи пити течност, воду и чајеве што је веома важно за процес детоксидације.

-Када смо видјели како је ово у Сарајеву са смогом упалило, одмах нам је пало на памет да то покушамо пребацити и на неке друге сегменте рада државе.

 

(Ово је текст сатиричног садржаја. Написан је без намјере да некога увриједи или омаловажи. Његова сврха је указивање на негативне трендове у друштву и искрен и необавезујући покушај утицаја на њихово исправљање)

ЛЕУТАР:НЕТ

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.