Референдум успио – Дан РС 9 јануар радни дан (ВИДЕО) incl. appendix 1 – можда ће ипак бити нерадни дан

Да је Додиков предизборни референдум у потпуности успио показује нам и Саопштење Владе Републике Српске и Министарства управе и локалне самоуправе од 26.12.2016. о нерадним данима и празницима у јануару, објављено на Сајту Владе Републике Српске. У њему се наводи да је републички празник Нова година, и нерадни су дани недеља и понедељак, 1. и 2. јануар, а вјерски празник је православни Божић који се празнује на Бадњи дан и дан Божића па вјерници имају право на плаћени изостанак са радног мјеста у петак и суботу 6-ог и 7-ог јануара. Девети јануар – Дан Републике Српске и Свети Стефан је радни дан и према обавјештењу Владе Републике Српске запослени су обавезни да иду на посао и раде као и било који други дан у години.

Ово обавјештење потврђује да је референдум био само необавезна анкета, како је то у више наврата и изјавио Милорад Додик правдајући се међународној заједници, да је Република Српска спровела Одлуку Уставног суда БиХ о 9-ом јануару и потпуности прихватила апелацију Бакира Изетбеговића.

Влада Републике Српске и Милорад Додик планирају организовати више масовних представа за јавност 9-ог јануара како би се прикрила њихова капитулација пред Бакиром Изетбеговићем и Уставним судом БиХ. Саопштење Владе Републике Српске у коме се види да је 9 јануар – Дан Републике Српске обичан радни дан, и да није републички и вјерски празник, показује да је Додик још једном грубо понизио и преварио соптвени народ, и да је референдум организован због ситних политичких интереса и како би се грађани довели још једном преварили и довели у заблуду пред локалне изборе.

Упркос капитулацији и поништавању воље грађана Републике Српске, јер Народна скупштина Републике Српске никада није објавила резултате референдума у Службеном гласнику РС, режим преко својих дворских медија покушава да прикрије од јавности издају националних интереса и поништавање воље грађана, па је цијела Република Српска облијепљена билбордима „Право на славље“, а 9-ог јанура планира се организовање великог броја манифестација и специјални програм РТРС-а.

Објава на званичној страници Владе Републике Српске

ИЗВОР: Небојша Вукановић

Владу смо истјерали на чистац – 9. јануар ће можда ипак бити нерадни дан

Након што смо на нашем порталу објавили вијест да је Влада Републике Српске „заборавила“ 9. јануар да прогласи нерадним даном из Владе су хитно реаговали и саопштили да се ускоро очекује проглашење 9. јануара нерадним даном. Наиме, Влада Републике Српске и Министарство управе и локалне самоуправе су 26. 12. 2016. објавили саопштење о нерадним данима поводом новогодишњих и божићних празника у коме не пише да је 9. јануар нерадни дан.

Након нашег текста из Владе Републике Српске су саопштили да је још рано да у оквиру божићних празника 9. јануар, Дан Републике Српске и Свети Стефан означе као празник, те да се та информација тек очекује.

 

https://www.youtube.com/watch?v=UG6hK3dh9Gw

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.