Зимска чаролија и у нашем граду

Требињски „Зимзоград“ вечерас је свечано отворен, и у наредна 34 дана биће мјесто дружења и забаве за дјецу, трговине и дегустација, празничних прослава на отвореном, бројних културно-умјетничких и забавних програма.

„Први требињски ‘Зимзоград’ посвећујемо дјеци Требиња“, поручио је градоначелник Требиња Лука Петровић отварајући ову туристичку и културно-забавну манифастацију, која је прве вечери, упркос хладном времену, окупила велики број Требињаца и гостију нашег града.

Петровић је додао да Требиње за свој први „Зимзоград“ захвалност дугује „добрим душама многих људи“, удружењу „Напредна Херцеговина“, те требињским привредницима и јавним предузећима и установама, изразивши наду да ће сваки наредни – бити још бољи и успјешнији.

„Желим да овај град испунимо топлином и љубављу, да нам ова хладноћа не смета – и да тако буде и убудуће јер само тако можемо правити снажније и боље Требиње“, рекао је Петровић.

Шта нас чека у „Зимзограду“

Поздрављајући посјетиоце у име организатора манифестације – Града Требиња и удружења „Напредна Херцеговина“, Александар Вукановић рекао је да се за први „Зимзоград“ у Требињу пријавило 30-так излагача из нашег града и регије, који ће до 19. јануара посјетиоцима, у нарочито израђеним дрвеним кућицама, понудити широку палету наше туристичко-гастрономске понуде и ручне

радиности.

Leutar.net Зимска чаролија и у нашем граду

„Забавни садржаји, попут летећег тепиха, клизалишта, и друге понуде забавног парка, а који ће највише обрадовати наше најмлађе, биће доступни током цијелог дана“, рекао је он.

Он је додао да ће ‘Зимзоград’ бити и мјесто заједничких прослава предстојећих децембарских јануарских празника  – од Светог Николе, међународне Нове године, крсне славе наше епархије, божићних празника, православне Нове године, до Богојављења.

„Поносни смо што ћемо у оквиру ‘Зимзограда’ богатим културно-умјетничким програмом свечано обиљежити и 9. јануар, Дан Републике Српске“, рекао је Вукановић.

Leutar.net Зимска чаролија и у нашем граду

Вукановић је истакао да је напорима цијеле локалне заједнице и у сарадњи са бројним јавним установама, организацијама, невладиним сектором, школама и другим институцијама, те захваљујући помоћи бројних спонзора – обезбијеђен богат забавни и културноумјетнички програм, са близу 1.500 учесника.

Програм намијењен дјеци, како је појаснио, биће сваког дана од 17 часова – малишане ће забављати „игра, плес, рецитације, дружења са Дједом Мразом, Бака Мразицама и кловновима, а бићемо у прилици да уживамо и у наступу малишана из требињских вртића“.

„Програм за одрасле почињаће у 19 часова, у којем ће, између осталог, учествовати културно-умјетничка друштва, градски хорови, етно-групе, плесни клубови, бендови, ди-џејеви, као и домаћи вокални солисти, уз наступ талентованих ученика и њихових професора из Музичке школе Требиње, као и других школа из нашег града“, рекао је Вукановић.

 

Он је додао да ће културни програм ‘Зимзограда’ бити обогаћен и књижевним вечерима, мањим позоришним комадима, вајарским, ликовним и фото изложбама, а за љубитеље астрономије – биће организовано и телескопско посматрање небеских тијела.

Прве вечери „Зимзограда“ наступили су Плесни клуб „Марис“, пијаниста Бобо Вучур са вокалном солисткињом Маријом Нинковић и млада требињска група „Афродита“.

Извор: Радио Требиње

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.