Писмо једне маме учитељици!

Поштована учитељице,

Морам Вам рећи да сам пресрећна што мој Божидар иде баш са вама на рекреативну наставу! Само зато што сте толико брижни, пожртвовани и алтруистички настројени, мој супруг и ја смо ријешили да пошаљемо наше мезимче са Вама!

Вјерујемо да ће Вама бити лијепо са дјецом, али бих Вас замолила за неколико малих услуга како би и нашем дијетету било лијепо.

Божидар најчешће плаче ујутру када га неко буди (или га не буди), али неколико њежних пољубаца и масирање ресице на лијевом уху ће то да ублажи. Не доручкује прије 11.00 и очекује храну у кревету. Молим Вас да му не повлађујете, већ му је донесите већ око 10.00.

Божидар је навикао да буде вођа када је са другарима и да о свему одлучује сам па нећете морати Ви да се мијешате.  Веома је нервно емотиван па бурно реагује ако није по његовом. У том тренутку виче и руши све око себе. Иначе је дивно дијете.

Послаћу му три мобилна телефона, за сваки случај, јер кад се изнервира умије да га баци. Ако га заболи стомачић, морате га њежно масирати око пупка у пречнику око 4 цм супротно од казаљке на часовнику. Понекад не спава цијеле ноћи. Тада је најбоље да сједите поред њега и да га држите за руку, иначе почиње да вришти јер га нервирају дјеца која спавају. Знате, он је много дружељубив, па би и ноћу да се игра.

Што се хране тиче, нећете имати проблема. Једе углавном све, осим меса јер му се гади, поврће му је ружно, кромпир је жут, рибу не воли јер плива, млијеко јер је бљак, а јаја му смрде. Све остало је најбоље да му испасирате у блендеру који сам Вам спаковала. Мрзи га да жваће храну. Не користи прибор за јело сам, јер смо сматрали да је још мали за то. Пицу и палачинке не морате пасирати.

Воли да се заигра па заборави да оде у тоалет. Да се не би десило пи-пи или ка-ка у гаће, најбоље би било да га повремено питате дискретно: Пи-пи? Ка-ка? И оне ће разумјети. Не умије сам то да обави и да се обрише. За брисање користите  искључиво влажне марамице Џонсон, а затим крему исте фирме јер умије  да одреагује ако није иста колекција у питању. Довољно је да сачекате 10-ак минута да кожа упије крему. Помозите му. Желим Вам да се одморите, опустите, наспавате, науживате и лијепо проведете!

Поздрав!

П.С. Зваћу Вас 9-10 пута дневно да видим да ли је мом мезимцу лијепо! Видићете – Божидар је дивно дијете, прави Божји дар, Сваки би га родитељ пожелио!

 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.