За седморо дјеце погинулих бораца нађена друга радна мјеста

Шесторо дјеце погинулих бораца – чије је уговоре о раду у Градској управи у мандату бившег градоначелника Славка Вучуревића ресорно министарство поништило због нерегуларности у конкурсној процедури – добиће нова радна мјеста у јавним установама града, рекао је данас градоначелник Требиња Лука Петровић.

„Одлучили смо да поништимо њихове уговоре како је управна инспекција министарства и наложила, али смо их ријешили на начин да ће им бити обезбијеђана друга радна мјеста у јавним предузећима и установама – Водоводу, Културном центру, Центру за информисање и образовање, Дому младих, Требињеспорту и Базенима Требиње. Нисмо жељели да они остану без посла, на који чекају већ годинама, јер је наша морална обавеза да их збринемо. Већ од 1. јануара наредне године почеће да раде на новим радним мјестима“, рекао је градоначелник Петровић након састанка са делегацијом удружења дјеце погинулих бораца „Насљеђе“ Требиње.

Петровић је додао да је, поред ових шест, Градска управа одлучила да на ново радно мјесто збрине још једно дијете погинулог борца, које би новом систематизацијом требало да остане без посла у градском Одјељењу за општу управу.

„Десио се пропуст јер ово одјељење није испоштовало моју инструкцију да се коригују предложене систематизације радних мјеста на начин да дјеца погинулих бораца морају имати приоритет. Одлучили смо да овај запослени, јер је инжењер пољопривреде, добије друго радно мјесто у новоформираном Аграрном фонду“, рекао је Петровић.

Петровић је додао да је борачким удружењима у Требињу наложено да „пречешљају све спискове и направе тачну базу података о неријешеним случајевима борачких категорија“, на основу којег ће Град Требиња тражити начине да помогне.

Наравно, ту мислим и на запослења, ако има породица из ових категорија чији чланови до сада нису имали прилику да раде. Те породице ће бити ријешене у најскорије вријеме – макар морали да коригујемо и плате наниже да би се њима обезбиједило радно мјесто“, рекао је Петровић.

ИЗВОР: СРНА

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.