Именовани нови директори градских установа

Одборници су данас (7.12.2016.) на 1. редовној сједници Скупштине града Требиња именовали новог начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту, те нове директоре и чланове управних одбора у више јавних установа града.

На приједлог Градске борачке организације, за начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту изабран је Петар Влатковић.

Влатковић је борац прве категорије и ратни војни инвалид, а током 1996. године био је начелник борачког одјељења тадашње општинске администрације. Запослен је као професор у Гимназији „Јован Дучић“ и Техничкој школи Требиње.

Александар Вукановић именован је за в.д директора Јавне установе за одгој дјеце „Наша радост“, након што је скупштина ове дужности разријешила Мирјану Вујовић. Као професор разредне наставе Вукановић је запослен у Основној школи „Вук Караџић“.

Умјесто Миодрага Мрдића, в.д. директора јавне установе „Требињеспорт“ је Милан Јанковић – професор физичког васпитања, запослен у ФК „Леотар“. Јанковић је одборник Уједињене Српске и у скупштинским клупама замијениће га Мијат Шаровић.

В.д. директора Центра за информисање и образовање је Манојло Ћук, умјесто досадашег директора ове установе Милана Грубача. Ћук је дипломирани новинар и запослен у Фонду здравственог осигурања као руководилац требињске пословнице.

Умјесто Љиљане Радоичић, на мјесто в.д. директора Дома здравља Требиње именована је др Бранка Драшковић,  хирург у Болници Требиње.

Скупштина је претходно усвојила извјештаје интерне контроле финансијског пословања пет јавних установа чији је Град оснивач, а након тога и закључке по којима се због „незадовољавајућег стања“ разрјешују дужности директори и чланови управних одбора ових јавних установа.

ИЗВОР: РТ

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.