Настави ли се овако, прогнозирам економску пропаст БиХ

Потези влада на свим нивоима у БиХ не воде ка економском напретку, оцијенила је Ценић. Сматра да чињеница како неко са стране мора наметати реформе, говори да или нешто није добро с „ученицима“, али и са „учитељима“, с обзиром да успјеха нема више од 20 година.

„Најгора од свега је корупција која ће на дневни ред изгледа доћи посљедња. Грађани у наредном периоду неће боље живјети. Свако са сваким већ хвата старт за 2018. годину. Само се прича о новим наметима. Нацрти закона о банкарству су обесхрабрујући за привреду“, поручила је Светлана Ценић.

Пита се и гдје то неко види нових 25 хиљада радних мјеста, наводно отворених у ФБиХ.

„У Шведској или у Њемачкој? Гдје се та радна мјеста налазе? А и како је то Милорад Додик удуплао ГДП? Изјава премијера ФБиХ о 25 хиљада радних мјеста није тачна. Ако се неко скине с бироа и оде ван земље, значи ли то да је запослен и у ком реалном сектору? Много је Новалић озбиљних ствари из озбиљне институције дао, али и много неозбиљних из озбиљне институције дао. Лијепо је то када неко прави ЕПП“, категорична је Ценић.

Ставрно је лоша, сигурна је. Сиромаштво, огромно.

„Додикова прича о удуплању ГДП је нешто што он прича некој својој групи која ће му повјеровати. Таквима то може и причати. Не интересује њега моје мишљење, али се бламира. Не би смио то себи дозволити озбиљан политичар. Пад од три посто ГДП-а је имао 2009. Јесте само удуплао дуг, те смањио упола стандард грађанима“, истиче Светлана Ценић.

У БиХ, наставила је, постоје три групе становника – оптимисти, будале и политичари.

„Оптимисти ће на крају рећи, па доста више, хајмо негдје. Сви ће отићи, ако се настави овако. Остат ће круг неснађених и они који више неће имати на чему да скачу. Нико ништа не нуди сем катастрофе. БиХ се неће спасити док ово све не пропадне. Док год је међународна заједница двоструких стандарда и док постоји човјек којег су послали (оп. а. – Ларс Гинар Вигемарк, шеф Делегације ЕУ у БиХ) и који проглашава државништво то што се неко састаје и дилује у кафани, дотле ћемо ми имати пропадање. Све док грађани не почну размишљати својом главом, неће бити боље“, закључила је Ценић.

Извор: impulsportal.net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.