ЉЕКАРИ У ДУБРОВНИКУ СПАСИЛИ ДЈЕЧАКА КОЈИ ЈЕ ПРОГУТАО СРПСКУ ЧОКОЛАДИЦУ

ДУБРОВНИК, 7. децембар 2016, (Њуз)

Тим љекара у Дубровнику успио је да спаси петогодишњег Хрвоја, који је данас случајно прогутао чоколадицу произведену у Србији.

Како сазнаје Њуз, мали Хрвоје је отворио пакетић који је у вртићу добио од хрватске председнице Колинде Грабар Китаревић и појео чоколадицу на којој је јасно писало да је произведена у Суботици.

Љекари који су извршили захват кажу да је малишан спасен муњевитом интервенцијом његове мајке, која је позвала хитну помоћ свега неколико минута након што је прогутао српску чоколаду.

– Дјечак је након обилног ручка појео чоколадицу и његова мајка се уплашила јер се држао за стомак. Оног момента када јој је тражио чашу воде, схватила је да је ситуација озбиљнија него што је помислила. Видјела је омот чоколаде и обузела ју је паника када је схватила да је произведена у Србији – открива доктор Стипе Хусинец који је био на челу десеточланог тима који је више од два сата спасавао дјечака.

Како сазнаје Њуз, стање малишана је стабилно, али нико још не може да са сигурношћу тврди да неће имати трајне посљедице.

– Пратићемо његово стање наредних мјесеци и надамо се да му се неће десити оно најстрашније, а то је да почне да прича српски, пише ћирилицом и пјева Бају Малог Книнџу – открива др Хусинец.

Марко Дражић

 36 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.