До краја године почетак градње затвореног базена (ВИДЕО)

Градња затвореног пливачког комплекса на Абазовини могла би да почне још овог мјесеца, а завршетак базена и његово пуштање у рад очекује се у 2018. години.

Ово је саопштено данас из прес службе Градске управе након састанка градоначелника Требиња Луке Петровића и замјеника градоначелника Мирка Ћурића са директором Хидоелектрана на Требишњици Горданом Мишељићем, предсједником Пливачког клуба „Леотар“ Зораном Чучковићем и предсједником Скупштине овог спортског друштва Благојем Шупићем.

Према ријечима градоначелника Петровића, састанку је претходио низ анализа генералног стања у воденим спортовима града Требиња.

Донесен је јединствен закључак да је потребно што хитније предузети све кораке како би се добила грађевинска дозвола на локалитету Абазовина за изградњу пливачког комплекса и да радови одпочну до краја ове године. Затворени пливачки комплекс ћемо градити у току идуће године, а 2018. године очекујемо његово пуштање у функцију“, рекао је након састанка градоначелник Петровић за прес службу Градске управе.

Тема састанка, како је саопштено, била је и формирање Јавне установе „Базени“ д.о.о. Требиње, која ће имати надлежност одржавања спортских објеката за водене спортове, те извршењу диобног биланса између ‘Требињепорта’ и ЈУ ‘Базени’ Требиње, како би одређени број радника ‘Требињеспорта’ преузео послове одржавања на постојећим и будућим објектима на води.

ИЗВОР: РТ

 

1 Komentar

  1. Svaka čast.Pogledajte ovaj bazen u Banja Luci još je na teretu budžeta.Bazen je neopravdana investicija.Ulažite u ono što može privući turiste i donijeti profit a daleko je jeftinija investicija.Trebinje ima jezero ,rijeku i dobru klimu.Ako mislite ulagati u vodene sportove onda gledajte kojim prirodnim bogastvima raspolaže gradi šta može donijeti korist.U ovaj grad se mogu dovesti na zimske pripreme u kajaku,kanuu ,skifu,jedriličarstvu i td.mnogi klubovi iz Regiona i Zapadne Evrope a to za sobom povlači i Avanturistički turizam.Svaki grad koji ima novac može da napravi zatvoreni bazen ali malo koji grad u Regionu a i u Evropi ima prirodne uslove za ovu vrstu Vodenih sportova.Investicija je daleko manja od investicije zatvorenog bazena.Neka Vam je sretno

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.