Градоначелник разговарао са представницима „Трендтекса“

Градоначелника Требиња Лука Петровић разговарао је са власником „Трендтекса“ Шућком Хаџијакуповићем и директорицом требињског погона ове текстилне индустрије Сенком Старчевић о проблемема у пословању и начинима да се унарпиједе услови за рад запослених у овом колективу.

Како је саопштено на службеној страници Града Требиња, договорен је радни састанак који ће се одржати 13. или 14. децембра у просторијама Градске управе, а „тема ће бити коначно дефинисање радних услова радника у овом колективу“.

Овом састанку ће присуствовати представници синдиката и представници ‘Трендтекса’, а у циљу консолидације и одржавања радних мјеста у требињском погону под дефинисаним критеријумима за исплату зарађених плата на појединим радним тракама“, саопштено је из Градске управе.

Градоначелник Петровић раније је за Радио Требиње рекао да предузети све да раднице „Трентекса“ не буду уцијењене и да „зарађују своју плату уз пристојне услове рада“, што би се обезбиједило и стварањем конкуренције, односно ангажманом новог текстилног произвођача.

 29 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.