Штрајк упозорења радника електроенергетског сектора!?

Данас је одржан штрајк упозорења радника у електроенергетском сектору из Требиња који су примљени без конкурса у 2016. години. Изашли су на паузу упозорења и исказали свој став поводом отпуштања њихових колега из градске управе који ће остати без посла.

„Урађена је неправда према њима! Како да они остану без посла, а ми слободно радимо?“ – пита се један приправник на брани у Дабру. „Ја још не знам ни гдје је Дабар, а примио сам трећу плату, стварно нема смисла овако нешто“.

„Ево, ја ћу дати отказ и идем ја радити у винограду, свакако сам купио диплому у Широком“, огорчено прича један протестант.

„Ја сам примљена мимо конкурса у ХЕТ прије пола године и стално сам у неком затвореном простору. Жељела бих радити као ВКВ возач за 2.500 код оног превозника који се понудио. То су одлични услови: рад са људима, путовање у друге градове, то је оно што сам одувијек жељела“ – жали се једна ХЕТ-овка, иначе мис ХЕТ-а за септембар.

Како кажу окупљени протести ће се наставити док и они не добију отказ, јер и они желе да зараде своје плате.

(Ово је текст сатиричног садржаја. Написан је без намјере да некога увриједи или омаловажи. Његова сврха је указивање на негативне трендове у друштву и искрен и необавезујући покушај утицаја на њихово исправљање)

ЛЕУТАР:НЕТ

 37 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.