Радна мјеста за збрињавање технолошког вишка

Приватни предузетници из Требиња синоћ су на састанку са представницима Градске управе понудили 52 радна мјеста за збрињавање технолошког вишка радника у администрацији града, рекао је након састанка градоначелник Требиња Лука Петровић.

„Ми ћемо врло брзо урадити квалификациону структуру људи који могу да се запосле у овим предузећима и изложити на огласној табли Града Требиња. Сви који се прогласе технолошким вишком имаће предност приликом запошљавања, а уколико се не попуни понуђени број, биће радних мјеста и за друге који желе посао у овом граду“, рекао је Петровић.

Он је додао да се за понуђена радна мјеста углавном тражи средња стручна спрема, али да има захтјева и за високообразованим кадром.

„Требињским предузетницима смо презентовали стратегију развоја Требиња за 2017. и до краја мандата 2020. године како би приватни сектор у овом граду могао да усмјери своје капацитете, кадровске ресурсе и финансијске планове у истом циљу у којем и ми желимо да водимо овај град“, рекао је Петровић додајући да је за стварање бољих услова за развој реалног сектора у Требињу неопходно побољшати комуникацију и заједнички сагледавати проблеме, те трагати за рјешењима.

Састанку су, како је нагласио, присуствовала 92 приватна предузетника из Требиња, а договорено је да се састају свако шест мјесеци.

Како је раније саопштено из Градске управе, 46 запослених у градској администрацији, за које нису планирана средства за плате у текућем буџету, требало би да буде проглашено технолошким вишком, али ће Град Требиње, прије раскида уговора, свима покушати да обезбиједи алтернативно радно мјесто.

Раде Вучковић, директор „Убла турса“, истиче да је на располагање понудио пет радних мјеста: четири за квалификована возача, чија се плата креће између 1.000 и 2.500 КМ, те једно за механичара, чија би примања била око 1.800 КМ.

„Велики је проблем што су радници оваквих квалификацијама у дефициту. Што се нашег предузећа тиче, спремни смо да примимо нове раднике одмах послије нове године, а можда и прије“, каже Вучковић.

Драган Анђелић, директор „Агрофина“, рекао је новинарима након састанка да број потребних радника у овом предузећу још није дефинисан, те да зависи од пословног плана и развојних пројеката у наредном периоду.

„Питање је ко ће од радника општине хтјети да ради у пољу. То је већ мало теже очекивати, јер сваку плату код нас треба зарадити“, каже Анђелић.

Извор: radiotrebinje.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.