Ексклузивно: ABBA стиже у Електропривреду РС (ВИДЕО)

АББ-а стиже у Електропривреду Републике Српске да покуша спасити посрнулог гиганта. Нажалост бројних фанова, не ради се о поновном окупљању култне шведске групе већ о надалеко познатој Ани Бокоњић Буха. Након кратког предаха од нове предизборне кампање СНСД-а, требињска АББ-а је тешка срца одлучила да напусти новинарске воде и покуша поправити пословање Електропривреде Републике Српске. За 1. децембар и свечани дочек у Електропривреди већ се чисти и гланца чувени црвени партијски тепих преко кога само одабрани кадрови могу начинити своје почетне мале кораке у новој служби, али велике кораке за цјелокупан електро-енергетски систем.

Требињски вриједни „мултипрактик“ био је ангажован на више фронтова, и успјела је истовремено да води кампању двојцу из ХЕТ-а, Луки Петровићу и директору Гордану Мишељићу, и буде новинар у више медијских кућа. Након што је успјешно обавила све партијске задатке и допринијела изборној побједи СНСД-а, АББ-а је одлучила да да допринос опоравку Електропривреде РС. Лаици би помислили да је Ани посао намјештен јер је примљена без конкурса као и остали чланови СНСД-а и црвене коалиције, али они не знају да би расписивање конкурса довело до велике трке за кадром и сличних конкурса у ХЕТ-у, Регулаторној агенцији, Електро-херцеговини и осталим јавним предузећима јер би сви жељели да придобију великог универзалног експерта. Због тога је г-дин Ковачевић АББ-у примио без конкурса са циљем да експерт допринисе кровном рјешавању проблема у матичном предузећу, а да се онда успјех прелије и позитивно одрази на пословање свих зависних предузећа у систему. Тренутно сва електро-енергетска предузећа послују у минусу, а Бокоњићка има задатак да изнова колективно преумни масе и дубоки минус представи јавности као велики плус.

Нажалост АББ-ин прелазак у Електропривреду РС оставиће рупу и велику празнину у локалном новинарству. Дуги низ година Бокоњићка је храбрим и објективним истраживачким причама, указивањем на неправде, проблеме и друштвене аномалије постављала моралне и новинарске стандарде, и оставила неизбрисив траг у писаном и телевизијском новинарству. Лично сам се у више наврата увјерио да код ње нема емоција и пристрасности, и да је спремна као предатор и лешинар да се обруши на рањену особу чим осјети крв. Мудра и способна АББ-с успоставила је ново правило – згази слабијег увуци се јачем, снажно ударајући на слабије како би се додворила моћним. Иако су је некада звали „мали Вукан“, јер је једно вријеме покушала да копира мој рад, АББ-а је након изборног пораза моје Листе направила читав серијал прилога „Сва лица Небојше Вукановића“, демонизујући и исмијавајући мене и моју продицу јер сам након протјеривања из Херцеговине отишао у Сарајево. Био сам изненађен наглом мутацијом и новим, до тада вјешто прекривеним лицем бивше колегинице са којом сам годинама радио и која ме је упорно ударала по гипсу и сломљеној нози умјесто да ми пружи руку и помогне да устанем.

Тек сада када је након других избора коначно ријешила све проблеме у широј породици схватио сам у каквој сам био заблуди, и да је њено макијавелистичко пресвлачење и уклапање побједнику био планиран и мудар потез. Требињска АББ-а успјешну новинарску каријеру је почела уз АББ-ин хит „Money, Money, Money“ (новац, новац..) а симболично је завршава са последњим синглом шведске култне групе „The Winner Takes It All“ (побједник носи све).

Предлажем да се у њену част и част Побједника од наредне године, на дан њеног свечаног повлачења из новинарства, 1. децембра, уведе посебна награда „АББ-а“ за најсналажљивијег и најпрагматичнијег новинара који је за кратко вријеме на посебан начин дао изразит допринос злоупотреби и гажењу новинарске професије зарад личних интереса. Лука и електро-енергетски сектор би у знак захвалности требали обезбједити значајнија средства и за новчани дио награде, те способном мулти-практику организовати предавања широм Републике Српске како би младима личним примјером посвједочила како за кратко вријеме могу да се уклопе у накарадни систем и ријеше све егзистенцијалне проблеме.

Небојша Вукановић

www.nebojsavukanovic.info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.