Потписан споразум о сарадњи Општинскиг одбора МСД Лакташи и Градског одбора МСД Требиње

У Требињу је прекјуче потписан Споразум о сарадњи између Општинског одбора Младих Социјалдемократа Лакташи и Градског одбора Младих Социјалдемократа Требиње. Овај Споразум за циљ има јачање међусобне сарадње у складу са демократским принципима и вриједностима, допринос развоју демократског друштва кроз унапређивање грађанске свијести и активизма, као и имплементацију пројеката корисних за ове двије организације.

dsc_6209-2000

Упознавањем и сарадњом ће се заједнички реализовати пројекти из омладинске политике, организовати заједнички састанци и форуми, креирати ставови и укључивати у процесе доношење одлука које су од интереса за све грађане РС. Поред тога, даће се подршка развоју и функционисању омладинских и невладиних организација у циљу побољшања положаја младих људи кроз хуманитарне, едукативне , еколошке и социјалне програме и пројекте.

Потписивању је присуствовао и генерални секретар Савеза Независних Социјалдемократа, Лука Петровић који је изразио задовољство због потписивања овог Споразума.
“СНСД је најбоље организована и најбројнија партија у Републици Српској, у којој Млади социјадемократи заузимају посебно мјесто, имају простор за дјеловање, и имају свог представника као потпредсједника партије. Драго ми је што је данас потписан овај Споразум, јер је јако битна међусобна сарадња”, рекао је господин Петровић.

Према ријечима Горана Вујаковића, предсједника Општинског одбора МСД Лакташи, ова два одбора ће сарађивати на различитим пројектима који за циљ имају помоћ и подршку прије свега младима, али и свим грађанима.
“ Овај Споразум је иницијални корак будуће сарадње између ових одбора, којим ће се интензивирати и побољшати комуникација и сарадња данас и сутра, за нас и неке будуће генерације МСД, које тек треба да се укључе у рад најмасовније омладинске организације у Републици Српској”, каже Вујаковић.

“Захваљујем се Општинском одбору МСД Лакташи на доласку и потписивању Споразума и надам се да ћемо сарадњу довести на један већи ниво. Такође желим да изразим захвалност Генералном секретару Савеза Независних Социјадемократа, господину Луки Петровићу на подршци. Овим путем позивам и све општинске и градске одборе наше странке да се воде овим примјером , али и младе у Републици Српској да се активније укључе у друштвене процесе “, рекао је Недељко Ламбета, предсједник Градског Одбора Младих социјадемократа Требиње .

Ово је први потписани споразум овакве врсте између општинских или градских одбора МСД.

Извор: snsdtrebinje.org

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.