Технолошки вишак 46 радника, тражићемо рјешење за сваког ко остане без посла

Према новој систематизацији радних мјеста, усклађеној са средствима планираним за бруто плате у текућој буџетској години, без посла у градској администрацији требало би да остане 46 радника, али ће Градска управа свима који буду проглашени технолошким вишком покушати да нађе алтернативно рјешење, рекао је данас замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић.

„Хоће ли то бити посао у приватном сектору или неко друго радно мјесто у јавном сектору, то још не знамо, али ћемо покушати да свакоме ко остане без посла – изађемо у сусрет“, рекао је Ћурић на данашњој прес конференцији у Градској управи.

Он је подсјетио и да је градоначелник Петровић начелницима одјељења и командиру Територијалне-ватрогасне јединице наложио да покушају изнаћи рјешења за раднике из породица погинулих бораца, ратне војне инвалиде и запослене у тешкој социјалној ситуацији, како у новој систематизацији не би остали без посла „уколико њихови услови то дозвољавају“.

Он је рекао да је нова систематизација потписана, али да нису позната имена запослених који су вишак, осим у случају радних мјеста која би требало да буду укинута.

„На радним мјестима која ће бити укинута запослени ће бити проглашени технолошким вишком – ту процедура завршава и одмах можемо кренути у изналажење рјешења за те људе. На мјеста која неће бити укинута, али се смањује број извршилаца – сви они ће моћи да конкуришу и на основу критеријума, који ће установити начелници одјељења и синдикат, остаће извршиоци који буду имали највише бодова“, појаснио је Ћурић.

Начелник одјељења за финансије Града Требиња Момир Шаренац подсјетио је да приједлог ребаланса буџета за текућу годину, којим су због нових запошљавања средства за бруто плате и накнаде радника повећана за 3% у односу на план, није добио сагласност ресорног министарства, због чега се расходи за плате и у нацрту буџета за 2017. планирају на нивоу плана 2016. године.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.