Небојши Вукановићу онемогућено гостовање у Апострофу

Након што је предсједник ГО СДС-а Милан Миличевић био спријечен да гостује у емисији Апостроф, предсједник СДС-а Вукота Говедарица предложио је да Небојша Вукановић гостује на АТВ-у и са представницима власти размјени мишљења о важним политичким темама. Ипак уредник и водитељ емисије г-дин Ведран Шкоро није желио да прихвати приједлог предсједника СДС-а са образложењем да Небојша Вукановић није члан СДС-а, па је због тога онемогућено гостовање у емисији и супростављање ставова са Ненадом Стевандићем и Рајком Васићем.

Занимљиво је да је г-дин Шкоро још у уторак, 15.11.2016, упутио позив Небојши Вукановићу да гостује у Апострофу и говори о предложеним темама, али како је Вукановић био на службеном путовању у иностранству и није одмах видио поруку упућену електронском поштом дошло је до промјене и отказивања позива.

Листа за правду и ред потписала је 2015. године споразум о сарадњи са Српском демократском странком, од самог оснивања дјелимо сличне програмске ставове и имамо основни заједнички политички циљ – рушење режима Милорада Додика и промјену система у Републици Српској, па је било сасвим природно и легитимно да Небојша Вукановић у емисији Апостроф брани ставове СДС-а и опозиције.

Цијенећи рад новинара Ведрана Шкора, ипак сматрам да уредници треба да прихвате приједлоге политичких субјеката и омогуће учешће делегираних представника који треба да изнесу одређене политичке ставове. Као што политичари не треба да се мијешају у уредничку политику новинара и медијских кућа, тако ни новинари не би требали да политичким субјектима одређују ко ће их заступати у јавности.

Надамо се да г-дин Ведран Шкоро није имао крајње намјере да Небојши Вукановићу онемогући супростављање ставова са представницима власти, и да ће у наредном периоду бити прилике да се исправи грешка јер је сигурно да су гледаоци АТВ-а синоћ остали ускраћени за једну динамичну размјену мишљења представника два политичка блока.

Небојша Вукановић

www.nebojsavukanovic.info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.