Град Требиње добитник признања „Капетан Миша Анастасијевић“

Ово престижно признање најзаслужнијим и најперспективнијим градовима, институцијама, компанијама и појединцима заједнички додјељују Универзитет у Бањалуци, Универзитет у Новом Саду и Агенција „Медија инвент“ из Новог Сада.

Према оцјени жирија, градоначелник Требиња Лука Петовић заслужан је за признање „Миша Анастасијевић“ првенствено због позитивног, односно визионарског приступа друштвеном и економском развоју Требиња, али и Републике Српске, саопштено је данас из Градске управе.

„Требиње је заслужило ову награду због својих развојних потенцијала и резултата постигнутих у области културе, туризма, духовности, али и Ваше стваралачке визије као новог градоначелника и енергије коју улажете у развој и напредак Републике Српске, посебно Требиња и Херцеговине…“, наводи се у обавјештењу градоначелнику Петровићу.

Чланови жирија за додјелу признања су еминентни универзитетски професори и друштвени радници.

Свечана додјела признања биће одржана 7. децембра у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци.

Плакету и статуу српског трговца и добротвора из 19. вијека Мише Анастасијевића, ауторско дјело савременог српског вајара Љубише Манчића из Београда, у име града Требиња примиће градоначелник Лука Петровић.

Петровић је захвалио на указаном повјерењу и признању граду Требињу, а посебно на вредновању напора који се улажу с циљем унапређења културног, друштвеног и економског развоја Требиња и шире заједнице.

ИЗВОР: СРНА

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.