Смије ли се предсједник уморити?

Предсједниче да ли сте се уморили од путовања у Кину, да ли се Ви уопште смијете уморити, питао је снисходљиво уредник Информативног програма РТРС-а Синиша Михаиловић свог претпостављеног Милорада Додика на крају интервјуа у коме је лажни Отац нације у лице лагао нацију тврдњама да не треба да вјерујемо својим очима и ушима већ његовим лажним тумачењима.

Као прави диктатор Додик одговара да се не смије уморити, иако је ове године имао свега два продужена викенда предаха, јер тобоже ради за свој народ и да је једва чекао да се након 9 дана врати у Републику Српску својој кући. Свој лажни патриотизам Додик је показао у безброј наврата, и слике гладних, изгубљених, летаргичних и покорених грађана који гледају како ће побјећи из његовог отвореног логора су најбољи показатељ његовог патриотизма. Не треба се ни чудити што воли Републику Српску и њен потлачени народ јер се на њиховој муци докопао имовине која се мјери стотинама милиона евра.

Иако смо сви могли јасно чути као пријети својим страначким полтронима да морају пописати у „Црној књизи“ све оне који су се било када замјерили њему и СНСД-у, покушавајући да се оправда лажни Отац нације тврди да је мислио на оне који су напустили СНСД, а њих је свега неколицина и могли би стати на прсте једне руке. Иако је два пута наглашавао да је био веома јасан када је наредио да се морају бојкотовати опозиционе општине и обилазити само просторије његоце црвене секте, Додик бесрамно у лице лаже нацију тврдећи да је мислио да СНСД не треба да улази у коалицију са опозиционим странкама у општинама гдје нема начелнике. Додик са својом телевизијом и режимским медијма већ 10 година лажима гради паралелни измишљени свијет у коме је још увијек заробљена већина грађана која више вјерује Додику него својим очима, ушима и празном стомаку. Последње бестијалне лажи и јавно ругање у лице поробљеној нацији представљају врхунац лицемјерства који режим сваким даном подиже за степеницу више.

Полторнство главног уредника Информативног програма који пита свог надређеног да ли смије да се умори иако напорно ради за добробит народа показује да и режимски медији нимало не заостају у општем тоњењу у блато, и да нам се полако приоближавају Његошева „потоња времена“.

Проблем није у отуђеним бахатим моћницима којима су милиони, велика моћ и злоупотреба контролисаних институција помутили разум, већ у народу који упорно ћути и трпи. Да смо ми достојни потомци устаника на које смо поносни, већ сутрадан по емитовању Додикових пријетњи и фашистичких подјела на подобне и неподобне испред Палате Републике окупило би се бар 10 000 грађана пристиглих од Невесиња до Костајнице и тражило би од диктатора да се повуче и поднесе оставку. Незадовољни слободни грађани који желе да живе у истински слободном друштву не би се разишли све док он не би побјегао на споредни улаз преко зграде АНУРС-а.

Нажалост покорена нација тренутно нема ни снаге ни воље да се тргне и супростави отвореној диктатури. Све док народ буде без отпора трпио увреде, понижења, пљачку и систематско злостављање, не може се очекивати било какав напредак ка истинској слободи и животу грађана достојних људских права и слобода 21-ог вијека.

Небојша Вукановић

www.nebojsavukanovic.info

 35 

1 Komentar

  1. Sve dok je obicnom smrtniku dobro sa 400-500 maraka plate i dok bude imao sta jesti nece biti protesta a to ce jos potrajati bar 4 godine,jer po ovom trenutnom stanju narodu je ocigledno dobro. Ja vidim u napred kako ce se ovo zavrsiti posto nemamo realan sektor ekonomije tacnije proizvodnju nema ni punjenja budzeta posto su potrosene pare od Telekoma i ostali prodati preduzeca sad se mora potezati za MMF-om da bi se zakrpile budzetski manjci sto znaci zaduzivanje i prelijevanje iz supljeg u prazno a to ce trajati jos, pa ajde recemo 4 godine sto znaci i jos ovo,bice para od MMF-a jos, a od tih para ce se smirivati budzetski korisnici da ne izlaze na proteste I sve dok Crvena Armija ne pokrade i ne opere po razradjenom lopovskom metodu i ne pokupi sav preostali kajmak od nasi prirodi resursa e tek ce nam onda biti jadno. Sad nastaju najgore 4 godine od rata pa na ovamo jer ce se desavati kradja i pljacka nase lijepe Republike Srpske a to se samo moze sprijeciti 2018 na izborima

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.