ТАЈАНСТВЕНИ НЕСТАНАК АСАНЖА: Претпоставља се да је мртав или ухапшен јер је Викиликс аутоматски активирао велику архиву за случај смрти

Огроман директоријум тајних досијеа је отворен за јавност на сајту WikiLeaks што је пробудило страхове да је “прекидач мртвог човјека“ Џулијана Асанжа активиран, што значи да је или ухапшен или мртав.

Документи објављени у тишини садрже најтајније информације из свих крајева свијета, укључујући стотине докумената која се односе на америчку војску, Кремљ, Израел, краљевске породице, сајентологију, тајна друштва, мултинационалне корпорације, па чак и ZIP фајл под називом Стив Џобс ХИВ.

Са црним хумором, сваки фајл и фолдер је са временском ознаком 01.01.1984.

У прошлости је WikiLeaks објавио постојање “прекидача мртвог човека“ Џулијана Асанжа. У суштини, средство обесхрабривања његовог убиства, огромно скровиште тајни ће бити аутоматски објављено ако Асанж буде притворен или мртав.

За разлику од уобичајених WikiLeaks издања, званични Twitter налог није поменуо отварање фолдера за јавност, што појачава сумњу да је то аутоматско објављивање.

Страхови о безбједности Џулијана Асанжа су у порасту још од недеље када је влада САД извршила притисак на Еквадор да оснивачу WikiLeaks-а укине притуп интернету. Следећег дана је објављен необичан низ криптованих tweet-ова од стране WikiLeaks-а, што је изазвало страхове да је активиран прекидач мртвог човјека.

Објављивање огромног фолдера са датотекама које откривају тајне сила из свих крајева свијета, је без преседана.

WikiLeaks обично објави датотеке веома прецизно, дајући им публицитет пропраћен медијском кампањом.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.