11. Дани малих ствари

У Требињу ће се од 12. до 16. октобра одржати 11. ИнтердиФест Дани малих ствари „Требиње 2016“, који ће окупити позоришта из Бугојна, Звечана и Београда.Ову манифестацију, у сриједу 12. октобра у 20 часова у Дому младих, отвориће представа „Плеј Стринберг“ Факултета умјетности из Приштине-Звечан, у којој уз троје глумаца учествују и музичари.

Исте вечери, у оквиру пратећег програма од 19 часова биће отворена 10. клупска изложба Фото-кино клуба Требиње.

У четвртак,  13. октобра у пратећем програму, од 13 часова биће приказани награђени филмови са НАФФ-а, Међународног фестивала анимираног филма у Неуму за ученике требињских основних школа, а од 20 часова након бесједе директора фестивала НАФФ-а Јуринка Раича биће приказани награђени филмови.

На фестивалу ће, у петак 14. октобра у 18 часова у Дому младих бити одиграна монодрама „Опростите, молим вас, могу ли да прођем“, ауторско дјело Тијане Јовановић.

Претпосљедњег дана фестивала, у суботу 15. октобра, на сцени Дома младих од 20 часова представиће се чланови Театра „Федра“ из Бугојна са представом „Ђавоља посла“.

Фестивал завршава у недјељу, 16. октобра, када ће студенти Факултета драмских умјетности из Београда одиграти позоришни комад „Антика, Шекспир, Молијер и студенти“.

Ова представа биће одиграна у амфитеатру Херцеговачке Грачанице, а у случају кише у Дому младих.

На све представе и пројекције улаз је бесплатан.

Покровитељ фестивала су Хидроелектране на Требишњици и други бројни привредни субјекти из Требиња.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.