Hetovka dana – Marijana iz Gučine

„Ja sam mahala, mahala, i bogami ja domahala sebi posao“ – počinje da objašnjava Marijana F. iz Gučine kako je došla do posla:

„Išla sam na sve tribine, baš sam zaslužila. Malo ih je kao ja što su uvijek htjele u prvi red. Ja se, bogami, ne stidim ni kamere ni foto aparata. Znala sam ja i pozirati. Čim vidim one sa portala što rade za našu stranku ja se fino nasmiješim, malo kuk iskrivim unaprijed i podignem prednju nogu, ovu što je bliža kamermanu. Ramenom se zabacim unazad i, super slika.

Svima dobro; ja dobila sliku za fejsbuka, oni dobili lijepu djevojku na svojim tribinama. Tako me Milivoje, referent za poribljavanje HET-a, i primjetio. Kaže on meni da ja fino mašem da ću biti odlična za aerodroma. Tada je bio onaj ko fol konkurs za aerodrom. I odmah me prime tamo. Radila sam dok je i aerodrom radio. Malo bilo dosadno, ali blizu kafići pa sam mogla s kafe na kafu. Nekad se javljala na telefon, nešto piskarala, ama ništa strašno. Dobra plata, baš me briga bilo što nema posla, taman fino.

E, kada se zatvorio aerodrom 2014. godine, ja šta ću, odem do Milivoja kod njega u kancelariju. Pitao on mene ko sam, ja mu objasnim Marijana iz Gučine, rekoh ona što dobro maše. Sjeti se on i reče ima jedno mjesto za mene.

Kaže ti ćeš sada raditi u HE Dabar. Ko će u Dabar ići svaki dan? Ama, kaže on, kakav Dabar, to se tako piše, ti sjedi ovdje negdje ako nađeš mjesta, a pisaćemo da si tamo. Važi, nisam se dvoumila. Eto tako vam ja radim u HET-u.“

Sestro draga, nećemo te više ništa pitati, hvala na razgovoru.

(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži. Njegova svrha je ukazivanje na negativne trendove u društvu i iskren i neobavezujući pokušaj uticaja na njihovo ispravljanje)

LEUTAR:NET

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.