Inspektori češljali bilećku osnovnu školu, utvrđeni propusti

Prosvjetni inspektori puna dva dana proveli su u bilećkoj Osnovnoj školi Sveti Sava. Sve da bi se na čistac istjerao slučaj Bilećanina Mirka Vučkovića, oca koji tvrdi da je nastavnik na času davio njegovog sina.

Inspektori su prečešljali sve papire, obavili niz razgovora, sproveli ankete i utvrdili da je bilo propusta. Školskom odboru je naloženo da pokrene disciplinski postupak protiv nastavnika.

“Takođe, rješenjem inspektora naloženo je da JU OŠ „Sveti Sava“ Bileća, zastupana po odgovornom licu to jest direktoru, pokrenuti postupak utvrđivanja odgovornosti povrede radnih obaveza sprovede u skladu sa propisanim zakonskim i podzakonskim odredbama. Republička uprava za inspekcijske poslove će pratiti izvršenje naloženih mjera, te u slučaju neizvršavanja obaveza pokrenuti postupak prinudnog izvršenja, a o preduzetim mjerama će obavijestiti resorno nadležno Ministarstvo prosvjete i kulture”, navode iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Ovaj bilećki slučaj ponovo je na početku. Mirko Vučković svjestan da će sve potrajati i nada se pozitivnom ishodu. 

“Nastavnik je ustao iza katedre došao kod mog sina i uhvatio ga sa dvije ruke za vrat da ga davi. Moje dijete se otrglo i pobjeglo kod pedagoga. Pedagog je dao šećera i vode da smiri dijete da ga dozove sebi a nastavnik je utrčao u zbornicu i rekao da ga je učenik opsovao nakon što mu je dao ocjenu jedan”, kaže Vučković.

U cijeloj priči samo je istina da je đak dobio jedinicu rekao je ATV-u nastavnik. Branko Babić tvrdi da ga je đak opsovao, a onda zauzeo borbeni stav i uvjerava da se samo branio. U školi od početka ponavljaju da će uraditi sve što mogu.

“Smatram da  bi trebalo da se provedu procedure utvrđivanja odgovornosti i da se nađe najbolje moguće rješenje u interesu djeteta”, Ljudmila Milošević, direktor OŠ “Sveti Sava” u Bileći.

Prosvjetni inspektori kažu da su u prošloj godini izvršili 859 kontrola a u 165 slučajeva utvrđene su nepravilnosti. Slučajeva sličnih bilećkom, kažu,  nije bilo. Zakoni su se najviše kršili prilikom zapošljavanja.

Izvor: Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.