Utvrđena visina štete od požara u „Elektrokrajini“

U požaru koji je prije tri sedmice zahvatio dio pomoćnog poslovnog objekta „Elektrokrajine“ u centru Banjaluke izgorjela je jedna etaža sa 12 kancelarija i krov ovog objekta, a procijenjena šteta iznosi 256.200 KM.

U „Elektrokrajini“ su za CAPITAL potvrdili da je sva njihova imovina osigurana kao i da su sačuvane sve baze podataka.

„U požaru koji je zahvatio dio pomoćnog poslovnog objekta „Elektrokrajine“ izgorjela je jedna etaža (osam kancelarija „Elektroprivrede RS“ u zakupu i četiri kancelarije „Elektrokrajine“) i krov navedenog objekta. Кomisija koju smo formirali je sačinila izvještaj u kome je ukupnu štetu od požara na građevinskom objektu, kancelarijskom namještaju i tehničkoj opremi procijenila na 256.200 КM, rekli su u „Elektrokrajini“.

Dodali su da su sve baze podataka i važna dokumentacija sačuvani i na sigurnom, jer se nalaze u duploj digitalnoj formi, pohranjeni u serverima na odvojenim lokacijama koje nisu bile pogođene požarom.

„Na objektu koji je bio zahvaćen požarom trenutno se izvode radovi na uklanjanju izgorjelih dijelova, sanaciji i čišćenju, nakon čega će se prioritetno pristupiti postavljanju nove krovne konstrukcije i spoljne stolarije kako bi se objekat zaštitio od atmosferskih uticaja“, istakli su u ovom preduzeću.

Direktor „Elektrokrajine“ Dragan Čavić za CAPITAL je danas rekao da još nisu dobili izvještaj od Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

„Čekamo njihov izvještaj i zvanično obavještenje o tome šta je uzrok. U međuvremenu je komisija koju smo mi formirali izvršila kompletnu procjenu štete na objektu, a procjenu je radio i vještak osiguravajuće kuće kod koje je naša imovna osigurana“, rekao je Čavić.

Podsjećamo, u objektu preduzeća “Elektrokrajina” početkom ovog mjeseca je izbio požar i proširio se na hotel „Bosna“ koji se naslanja na taj objekat.

CAPITAL: M. Lj.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.