Dodik: Čak deset zemalja priznalo bi nezavisnu Republiku Srpsku

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik govoreći u emisiji „Balkanska riječ“ rekao je da je Republika Srpska „stabilna bez obzira na sve što se pokušava uraditi na njenoj destabilizaciji i saplitanju volje naroda.“

“Republika Srpska će se i dalje graditi i razvijati bez obzira na uslovljavanja iz EU i blokade finansiranja započetih projekata. RS ima svoje ekonomske i političke partnere. Čak deset zemalja svijeta trenutno bi priznalo i nezavisnu i samostalnu RS”, rekao je Milorad Dodik.

Dodik je istakao da će “uskoro svi građani RS, ma gdje da se nalaze, dobiti identifikacione kartice sa kojima će ostvarivati sva prava Republike Srpske”.

Lider SNSD-a komentarisao je i izborni rezultat kandidata SNSD-a za člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

“Cvijanovićeva, kao moj saborac, je najbolje rješenje za Predsjedništvo BiH“, rekao je Dodik, prenosi Balkan TV.

Govoreći o trenutnoj svjetskoj situaciji Dodik je istakao da je očito da ograničeni svjetski energetski resursi su ključni i da je ono što će se destiti uskoro je oformljivanje energetske zajednice u kojoj će biti i Republika Srpska.

“O ovome sam razgovarao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom”, naglasio je Dodik.

Nakon Opštih izbora BiH je ponuđen i kandidatski status za Evropsku uniju, a član Predsjedništva Milorad Dodik sumnja u bilo kakav napredak.

“To jeste važno za BiH, ali sumnjam da ovakva BiH sa međunarodnom upravom i OHR-om može ostvariti bilo kakav napredak”, kazao je Dodik.

Izvorb N1

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.