Mr Đokić: Opozicija i strani faktor žele da izazovu krizu u Srpskoj (VIDEO)

Iza naredbe i insistiranja na ponovnom brojanju glasova za predsjednika Republike Srpske stoji namjera izazivanja krize u Srpskoj, ocijenili su u Јutarnjem programu RTRS-a šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS Igor Žunić i predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić.

Đokić je rekao da je Centralna izborna komisija BiH pokazala da je potpuno instrumentalizovana i da je organ koji odluke ne donosi na osnovu sopstvene procjene zasnovane na zakonu, već na osnovu podsticaja koje im daje neko drugi.

On smatra da je cilj destabiliacija Republike Srpske i kaže da je, uz opoziciju, u sve to upleten i strani faktor.

– Očito je da su se željeli eliminisati određene ličnosti iz političkog života BiH, prije svega, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović. Čović se povukao u samom izbornom procesu, Izetbegović je izgubio, a Dodik je apsolutno pobijedio i sada im to smeta – kaže Đokić.

Đokić je poručio da građani Republike Srpske ne žele krizu i da se vladajuća koalicija ne boji prebrojavanja glasova jer je uvjerena u pobjedu.

Žunić smatra da su procesi u vezi osporavanja izborne volje građana planirani još prije izbora i da je, kako je rekao, priprema počela samim nelegalnim izborom članova CIK-a BiH.

– Očigledan je scenario obojenih revolucija, na djelu je sinhronizovan proces čiji je cilj destabilizacija Republike Srpske – istakao je Žunić i dodao da iza svega stoji namjera da se Srpska prikaže nefunkcionalnom.

On je poručio da će SNSD istrajati u pravnoj i političkoj borbi.

Izvor: RTRS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.