Šest Trebinjaca uhapšeno, za jednim se traga

  U okviru policijske akcije „Strač“ koja je provođena na području Trebinja od marta ove godine, šest lica iz našeg grada jutros je uhapšeno, a za sedmim se traga – ovo je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje koji je istakao da se akcija odnosila na sprečavanje upotrebe i prodaje droge na ulicama.

  „U skladu sa Zakonom o krivičnom postupku i pribavljenu saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, jutros su izvršeni pretresi na sedam lokacija i slobode je lišeno šest lica a za jednim se traga. Tokom provođenja akcije zaplijenjeno je 782 gr opojne droge hašiš, 469 gr bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid i jedan kilogram nepoznate prškaste materije za koju će naknadnim vještačenjem biti utvrđeno da li se radi o opojnoj drogi ili nekoj drugoj materiji koja se miješa sa opojnim drogama radi povećanja ukupne mase“, objašnjava Laketa.

  On je dodao da je pronađen i aparat za vakumiranje, najlonske vakum kese i medicinski špric od pet mililitara u kom se nalazila manja količina žute tečnosti koja asocira na amfetaminsko ulje, manja količina zeljaste biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, metalna mrvilica, mobilni telefoni i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom.

  Laketa je naveo da je tokom provođenja ovih aktivnosti dokumentovano više prekršaja iz oblasti Zakona o sprečavanju opojnih droga.

  Zaključio je da su među uhapšenima uglavnom lica koja su od ranije poznata policiji.

  Budi prvi koji komentariše

  Ostavi komentar

  Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
  Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.